Lielbritānijas vēstnieks pastāstīja, ko Latvija varētu iemācīties no britu pieredzes

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Лондон
Города мира. Лондон - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diplomāts Kīts Šenons pastāstīja par Lielbritānijas attieksmi pret vakcināciju un uzsvēra, ka tur pret potēšanu izturas ļoti nopietni.

RĪGA, 19. februāris - Sputnik. Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons LTV ēterā pastāstīja par cīņu ar Covid-19 pandēmiju savā valstī un atzīmēja, ka no britiem ir ko pamācīties, ziņo Rus.lsm.lv.

Šenons uzsvēra, ka situācija ar Covid-19 Lielbritānijā ir smaga, bet viņiem izdodas diezgan veiksmīgi realizēt vakcinācijas programmu - vakcīnas pirmo devu saņēmuši jau 15 miljoni iedzīvotāju. Aptuveni 90% vakcinēto ir vecāki par 70 gadiem.

Lūk, ko, pēc vēstnieka domām, Latvijai vajadzētu iemācīties no britu pieredzes - nopietnai attieksmei pret vakcinācijas programmu, lai tā kļūtu par prioritāti.

Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2021
ES gaida jaunas vakcīnas: EK vadītāja pastāstīja par pandēmijas apkarošanas perspektīvām

Šenons pastāstīja, ka valsts rūpīgi izskaidro pilsoņiem vakcinācijas nepieciešamību, stāsta par procedūras drošību. Turklāt cilvēkiem pieejamās vietās, piemēram, sporta zāles tiek izveidoti papildu vakcinācijas punkti, lai vakcinācija būtu iedzīvotājiem vēl pieejamāka.

Pēc vēstnieka domām, pasaulē būs drošība tikai tad, kad visi būs vakcinēti.

Bet pagaidām jāievēro epidemioloģiskie ierobežojumi. Nevar atcelt sociālo distancēšanos, kā tas arī ir Latvijā, norāda vēstnieks, tāpat ir ieviesti ierobežojumi skolās, kā arī ieceļošanai un izbraukšanai no valsts. Šajā ziņā Lielbritānija pati mācās no citu valstu pieredzes, atzina Šenons.

To, ka Latvija ir ierobežojusi iebraukšanu no Portugāles, Īrijas un Apvienotās Karalistes, vēstnieks nosaucis par saprātīgu soli.

Atgādinām, ka vakcinācija pret Covid-19 Latvijā sākusies 28. decembrī. Kopumā pirmo Covid-19 vakcīnas devu saņēmuši 22 883 cilvēki, bet divas potes - 16 416 cilvēki.

Pie tam tiek saglabāti ierobežojumi, kas ieviesti ārkārtējās situācijas ietvaros, ko valdība pagarinājusi līdz 2021. gada 6. aprīlim. Taču tika grozīti tirdzniecību regulējošie ierobežojumi. Tāpat ir ieviests aizliegums divu nedēļu laikā ieceļot Latvijā nebūtisku iemeslu dēļ. 1. -2. klašu skolēniem pagarināja tālmācības.

Ziņu lente
0