Politika

Efektivitāte nokritīs: Pūce par Covid-19 jautājumu izskatīšanu atklātajās sēdēs

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр среды и регионального развития Латвии Юрис Пуце
Министр среды и регионального развития Латвии Юрис Пуце - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais ministrs Pūce brīdināja, ka atklātajās sēdēs Ministru kabineta locekļi vairāk klusēs, uz ko bijušais premjers Kučinskis domīgi atbildēja: "Varbūt tā arī labāk…"

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. Premjerministram Krišjānim Kariņam nevajadzēja atļaut Covid-19 pandēmijas jautājumu izskatīšanu atklātajās sēdēs, uzskata bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, deputāts Juris Pūce. Savu pozīciju viņš izskaidroja televīzijas kanāla RīgaTV 24 ēterā.

"Es domāju, ka premjers pieļauj kļūdu," paziņoja Pūce.

Viņš atgādināja, ka pēc ārkārtas situācijas pabeigšanas vasaras sākumā valdība sāka izskatīt COVID-19 jautājumus atklātā sēdes daļā, un šo kārtību darbojās visi vasaras mēneši.

Пожилые женщина сидят на скамейке, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2021
"Tie ir cilvēki, kas cīnījās par Latvijas neatkarību": 200 eiro pensionāriem neizmaksās

Dramatiski krīt efektivitāte, labākajā gadījumā cilvēki neko nerunā tur uz vietas, paziņoja bijušais premjers.

Studijā klātesošais bijušais ministru prezidents Māris Kučinskis smaidot pavaicāja: "Varbūt tā arī labāk…?"

Taču Pūce teica, ka, ja ministri neizrunās jautājumus sēdes laikā, viņu patieso viedokli vēlāk varēs uzzināt sociālajos tīklos vai ziņu raidījumos. Rezultātā radīsies neskaidrība par valdības nostāju.

"Mums ir viena nopietna politiskās sistēmas problēma. Latvijas iedzīvotāju vairākums patiešām uzskata, ka kādas nozares ministrs pēc būtības ir šīs nozares advokāts valdībā. Ka piemērām, izglītības ministra funkcija ir aizstāvēt skolas un augstskolas valdībā, nevis aizstāvēt sabiedrību skolās un augstskolās. Veselības ministra uzdevums ir aizstāvēt ārstus un medmāsas, nevis aizstāvēt pacientus.

Un ja tāda ir kopīga uzbūve, tad atklātajā sēdē, piemērām, zemkopības ministrs uzskatīs par savu svēto pienākumu teikt, ka viņš nevar piekrist ierobežojumiem pārtikas apritē, jo zemnieki to nesapratīs. Un tā tālāk.

Bet, kad tāda sēde ir slēgtā, vismaz mana pieredze liecina, šādi argumenti samazinās apmēram uz pusi, un ir iespēja sarunāties un meklēt kompromisu," paziņoja Pūce.

Par to, ka Ministru kabinets sāks izskatīt Covid-19 jautājumus atklātajās sēdēs, 15. februārī paziņoja Krišjānis Kariņš. Tādējādi valdība vēlas palielināt lēmumu pieņemšanas caurskatāmību un veicinātu sabiedrības izpratni par to pieņemšanas gaitu.

Ziņu lente
0