Krievijā sodīs par sankcijām pret Krievijas medijiem

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasМикрофоны представителей российских СМИ
Микрофоны представителей российских СМИ - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likumā paredzēti naudassodi līdz trim miljoniem rubļu par ierobežojošiem pasākumiem pret Krievijas medijiem un pilsoņiem.

RĪGA, 17. februāris — Sputnik. Krievijas Federācijas padome apstiprināja likumu par sankcijām attiecībā uz Krievijas medijiem un pilsoņiem no informācijas resursu valdītāju puses, vēsta RIA Novosti.

Официальный представитель МИД РФ Александр Лукашевич - Sputnik Latvija, 1920, 20.06.2020
Krievijas pastāvīgais pārstāvis EDSO: izbeidziet politisko cenzūru Latvijā

Dokuments paredz naudassodus platformu īpašniekiem par ierobežojumiem attiecībā uz Krievijas medijiem un pilsoņiem no 50 tūkstošiem līdz trim miljoniem rubļu: fiziskām personām naudas sods būs no 50 līdz 100 tūkstošiem rubļu; amatpersonām - no 200 līdz 400 tūkstošiem; juridiskām personām - no 600 tūkstošiem līdz miljonam rubļu.

Pēc atkārtota pārkāpuma šī summa palielināsies.

Šodien, tikšanās ar Domes frakciju vadītājiem, Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins nosauca ārvalstu IT kompāniju un interneta platformu darbību Krievijā par nopietnu izaicinājumu Krievijai.

"Mēs redzam, kas bija Amerikas Savienotajās Valstīs. Šīs norises izplatās visā pasaulē. Ideoloģijas norises... Ja viņi tā izturas savā valstī, kā tad viņi izturēsies pret citiem, ja sevi uzskata par vienreizīgiem," - Putins uzsvēra.

2020. gada decembrī Valsts dome pieņēma likumu, kas paredz sankcijas par cenzūru pret Krievijas medijiem. Tagad ārvalstu interneta resursiem draudēs soda pasākumi, ja tie ierobežos piekļuvi informācijai rases, nacionālās un politiskās piederības dēļ, tas skars ne tikai sociālajos tīklus, bet arī lielos IT platformas. Lēmumu par ierobežojumiem pieņems ģenerālprokurors pēc saskaņošanas ar Krievijas Ārlietu ministriju.

Likums tiks attiecināts tostarp uz Twitter, Facebook un YouTube. Šī iniciatīva apstiprināta atbildei uz vairākām cenzūras izpausmēm attiecībā uz Krievijas medijiem ārvalstu sociālajos tīklos. Ārvalstu resursam, kurš atcēlis cenzūru pret Krievijas medijiem, būs jāinformē par to Krievijas pārraudzības iestāde Roskomnadzor, pēc tam ģenerālprokurors pēc saskaņošanas ar Ārlietu ministriju atceļ lēmumu par pasākumiem. Likums paredz iespēju bloķēt, palēnināt trafiku un uzlikt administratīvos sodus.

Ziņu lente
0