Latvijas dzelzceļš izpārdod īpašumus par zemām cenām

© Photo Harsco Rail Шпалоподбивочная машина Harsco Rail Mark IV
Шпалоподбивочная машина Harsco Rail Mark IV - Sputnik Latvija, 1920, 16.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"LDz infrastruktūra" nav atradusi interesentus, kuri vēlētos nopirkt divas mašīnas "MARK VI" ar kopējo sākotnējo vērtību 279 299 eiro apmērā un samazinājusi cenu gandrīz divkārt.

RĪGA, 16. februāris — Sputnik. VAS "Latvijas dzelzceļš" meitas struktūra "LDz infrastruktūra" atkārtoti organizē izsoli, kurā vēlas pārdot sliežu ceļu izlāgošanas – pablīvēšanas mašīnas. Pie tam sākotnējā cena samazināta gandrīz divkārt, liecina informācija oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Izsolē tiek pārdotas amerikāņu kompānijas "Harsco Rail" ražotās mašīnas MARK VI, kas tiek izmantotas sliežu ceļu izbūvei, remontam un uzturēšanai.

Pirmā izsole bija ieplānota 2020. gada 28. decembrī. Toreiz vienas mašīnas sākotnējā cena bija 137 798 eiro, otras – 141 501 eiro. Tagad cena ir samazināta – katras mašīnas sākotnējā cena nolaista līdz 76 800 eiro.

"LDz infrastruktūra" apgrozījums 2019. gadā sastādīja 4,14 miljonus eiro, saņemta peļņa 384 269 eiro apmērā. Uzņēmuma finanšu dati par 2020. gadu vēl nav publicēti.

Разобранная железная дорога - Sputnik Latvija, 1920, 26.01.2021
Melnie metāllūžņi: "Latvijas dzelzceļš" izsludināja jaunu izsoli

Iepriekš vēstīts, ka kravu pārvadājumu lejupslīdes fonā "Latvijas dzelzceļš" izstrādājis jaunu biznesa modeli, kam vajadzētu palīdzēt kompānijai pārvarēt krīzi. LDz jaunais modelis paredz sniedzamo pakalpojumu spektra paplašināšanu, iekļaujot sortimentā jūras un automašīnu ekspedīcijas pakalpojumus, termināļu un noliktavu pakalpojumus.

Līdztekus "Latvijas dzelzceļš" pārskatījis plānoto un uzsākto projektu īstenošanas iespējas, kas saņem finansējumu no ES struktūrfondiem. Kompānija nolēmusi atteikties no dzelzceļa elektrifikācijas projekta. To bija plānots īstenot līdz ar Daugavpils stacijas pieņemšanas parka un tā piebraucamo ceļu attīstības projektu.

Tāpat Latvijas dzelzceļš pērn bija spiests atlaist 1500 darbiniekus – aptuveni 24% kadru.

Līdztekus LDz atbrīvojas no nevajadzīgajiem nekustamajiem īpašumiem un neprofila aktīviem.

Ziņu lente
0