Krievija reģistrēja testu SARS-CoV-2 britu štamma identifikācijai

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasЭкспресс-тестирование на COVID-19
Экспресс-тестирование на COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 15.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2020. gada decembra vidū noskaidrojās, ka Lielbritānijā parādījās jauna koronavīrusa SARS-CoV-2 mutācija, kas izplatījās ātrāk un prasīja rūpīgāku karantīnas pasākumu ievērošanu.

RĪGA, 15. februāris — Sputnik. Krievijas patērētāju aizsardzības iestādes "Rospotrebnadzor" Centrālais Epidemioloģijas ZPI izstrādājis pirmo testa sistēmu koronavīrusa "britu" štamma identificēšanai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz informāciju iestādes vietnē.

Testu sistēma ir reģistrēta. Informācija liecina, ka izmēģinājumi ar apstiprinātās mutācijas klīniskajiem paraugiem parādījuši tās augsto precizitātes līmeni.

Sputnik V nokļuvusi līdz Āfrikai. Kāpēc Krievijas vakcīna pelnījusi uzticību? - Sputnik Latvija, 1920, 13.01.2021
Video
"Sputnik V" nokļuvusi līdz Āfrikai. Kāpēc Krievijas vakcīna pelnījusi uzticību?

"Rospotrebnadzor" atzīmēja, ka jaunā tehnoloģija ļauj radīt reaģentus jebkādu koronavīrusa mutāciju identifikācijai, to iespējams izmantot arī citu infekciju gadījumā, kam nepieciešama plaša testēšana.

2020. gada decembra vidū noskaidrojās, ka Lielbritānijā parādījās jauna koronavīrusa SARS-CoV-2 mutācija, kas izplatījās ātrāk un prasīja rūpīgāku karantīnas pasākumu ievērošanu.

Zinātnieki nav konstatējuši nekādus faktorus, kas liecinātu, ka jaunais štamms būtu nāvējošāks vai biežāk izraisītu smagu slimības gaitu. Tomēr virkne valstu, tostarp arī Krievijas Federācija ir apturējusi aviācijas satiksmi ar Apvienoto Karalisti.

"Rospotrebnadzor" vadītāja Anna Popova informēja, ka Krievijā izstrādātās vakcīnas efektīvi strādās arī pret Covid-19 jauno štammu.

Ziņu lente
0