Krievijas vēstniecība vērsusies pie ASV jautājumā par eskadras kuģiem Melnajā jūrā

© Sputnik / Denis Petrov / Pāriet pie mediju bankasЭсминец США Donald Cook
Эсминец США Donald Cook - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas Savienoto Valstu militārie spēki ziņoja par kopīgām militārajām mācībām ar Turcijas floti, kurā piedalījās divi eskadras mīnu kuģi un divas izlūkošanas lidmašīnas P-8A.

RĪGA, 12. februāris - Sputnik. Krievijas vēstniecība ASV aicināja amerikāņu partnerus izbeigt "ieroču žvadzināšanu" Melnajā jūrā, kā arī nemeklēt ieganstus, kas attaisnotu viņu atrašanos akvatorijā.

Iepriekš Amerikas Savienoto Valstu militārie spēki ziņoja par kopīgām militārajām mācībām ar Turcijas floti, kurā piedalījās divi eskadras mīnu kuģi un divas izlūkošanas lidmašīnas P-8A.

Эсминец ВМС США с управляемым ракетным оружием типа Арли Берк - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2021
Viedoklis
Melnajā jūrā atkal "likvidēts" ASV eskadras kuģis. Kas notiks tālāk?

"Mēs aicinām amerikāņu militārpersonas izbeigt neprātīgu ieroču žvadzināšanu un ķerties pie savām darīšanām Amerikas Savienoto Valstu teritoriālajos ūdeņos. Mieram un drošībai Melnajā jūrā nav nepieciešama iejaukšanās no malas," teikts diplomātiskās misijas paziņojumā.

Tāpat vēstniecībā norāda, ka ASV meklē ienaidniekus Melnajā jūrā un ieganstus savas klātbūtnes paplašināšanai Melnajā jūrā, aizbildinoties ar "militārajām mācībām".

23. janvārī akvatorijā atradās amerikāņu eskadras mīnu kuģis "Donald Cook ", kurš pievienojās citam kuģim – "Porters".  Nesen abi eskadras kuģi pameta Melno jūru.

Ziņu lente
0