Nodokļu deklarāciju par pensionāru vai invalīdu var iesniegt cita persona

Гендиректор СГД Иева Яунземе - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1. marta sākas nodokļu deklarāciju iesniegšana par pagājušo gadu; VID direktore aicināja pēc iespējas palīdzēt vecāka gadagājuma ģimenes locekļiem aizpildīt dokumentus.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Pandēmijas dēļ Valsts ieņēmumu dienestam bija jāslēdz klientu apkalpošanas centri, tāpēc pagaidām iesniegt nodokļa deklarāciju varēs tikai elektroniski, izmantojot EDS, pastāstīja VID direktore Ieva Jaunzeme intervijā RīgaTV 24.

Deklarācijas sāks pieņemt no 1. marta, bet Jaunzeme atgādināja, ka ziņas par ienākumiem var iesniegt triju gadu laikā, ja personai nav pienākums aizpildīt deklarāciju.

Katram strādājošām cilvēkam ir jāiesniedz deklarācija patstāvīgi, taču tas nenozīmē, ka viņam nevar palīdzēt tuvinieks.

Пенсионеры - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2021
Latvijā rosināts izmaksāt pensionāriem un invalīdiem vienreizēju 200 eiro pabalstu

Taču, ja cilvēks saņem tikai pensiju un nestrādā, deklarāciju par viņu var iesniegt arī bērni. Turklāt, kā pastāstīja VID vadītāja, no šā gada par cilvēkiem ar 1. un 2. grupas invaliditāti deklarāciju var iesniegt arī viņu māsas un brāļi.

"Es ļoti ceru, ka situācija neturpināsies gadiem ilgi, un rudenī tie, kas galīgi nevarēs iesniegt deklarāciju elektroniski, to izdarīs Valsts ieņēmumu dienestā. Bet šobrīd es aicinu būt sadarbīgiem ar saviem vecākiem, un atrast pāris minūtes, lai palīdzētu viņiem," uzsvēra Jaunzeme.

Viņa atgādināja, ka čekus, kas nepieciešami nodokļu atmaksas noformēšanai, var nofotografēt. Tāpat Jaunzeme atzīmēja, ka šogad daudzi gaidīja, ka kvītis no ārstniecības iestādēm automātiski atspoguļosies VID datu bāzē, bet diemžēl šī funkcija nebūs pieejama visiem, jo pandēmijas apstākļos lielas slimnīcas nevarēja veltīt laiku šīm projektam. Tāpēc tādi čeki arī būs jāiesniedz patstāvīgi.

Ziņu lente
0