Video

NATO apdraud 5G darbības sākumu KF: vai jaunās paaudzes mobilajiem sakariem ir nākotne?

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunija un Latvija ir neapmierinātas ar to, ka Krievijas sakaru operatori testē jaunās paaudzes mobilos sakarus.

Igaunija un Latvija pieteikušas karu Krievijas 5G mobilo sakaru torņiem Ļeņingradas apgabalā. Abas Baltijas valstis ir neapmierinātas ar to, ka Krievijas sakaru operatori testē jaunās paaudzes mobilos sakarus 4,8-4,99 GHz frekvencēs. Lieta tāda, ka šajā diapazonā strādā NATO militārās aviācijas sistēmas, un gan Latvija, gan Igaunija ir Ziemeļatlantijas alianses locekles. Krievijas 5G torņi it kā varot sagādāt nopietnus traucējumus alianses aviācijai.

Pretenzijas Krievijai atbalsta arī Somija. Tā gan nav NATO locekle, toties militārās sistēmas pielāgotas NATO standartiem. Tagad šīs valstis pieprasa, lai Krievija atteiktos no minēto frekvenču lietošanas.

 

NATO vēlas atstāt Krieviju bez 5G

Igaunija un Latvija pieteikušas karu Krievijas 5G mobilo sakaru torņiem Ļeņingradas apgabalā. Abas Baltijas valstis ir neapmierinātas ar to, ka Krievijas sakaru operatori testē jaunās paaudzes mobilos sakarus 4,8-4,99 GHz frekvencēs. Lieta tāda, ka šajā diapazonā strādā NATO militārās aviācijas sistēmas, un gan Latvija, gan Igaunija ir Ziemeļatlantijas alianses locekles. Krievijas 5G torņi it kā varot sagādāt nopietnus traucējumus alianses aviācijai. Pretenzijas Krievijai atbalsta arī Somija. Tā gan nav NATO locekle, toties militārās sistēmas pielāgotas NATO standartiem. Tagad šīs valstis pieprasa, lai Krievija atteiktos no minēto frekvenču lietošanas.

Ziņu lente
0