Video

Latviju "attīra" no Krievijai lojāliem latviešiem: Lindermans par derusifikācijas politiku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas telekanālu aizliegums Latvijā un "attīrīšana" no politiķiem, kuri nevēlas piedalīties Krievijai naidīgajā bakhanālijā. Vai valstī vēl paliks cilvēki ar veselīgu viedokli? Lindermans un Gubins apspriež aktuālākos notikumus.

Publicists Vladimirs Lindermans un žurnālists Mihails Gubins apsprieda aktuālākos notikumus savā iknedēļas apskatā portālam Sputnik Latvija.

Pie kā novedīs skandāls ap vakcīnu iepirkumiem Latvijā? Vai nonāks tiktāl, ka masveida vakcinācijai latvieši tomēr izmantos Krievijā izstrādāto "Sputnik V", tikai pārdēvēs – Latvijā būs "Sputniks"?

Cik pamatoti ir valstī ieviestie ierobežojošie pasākumi? Vai valdība aptver, ko dara? Kas varētu uzdevumu atrisināt labāk?

Kas notiek ar pacientu, ja radušās aizdomas par Covid-19? Kāds ir stāvoklis Rīgas slimnīcās? Publicista Vladimira Lindermana paša gūtā pieredze.

Iepriekš kompānija Tet informēja, ka pārtrauc lielāko Krievijas telekanālu – PBK (Krievijas Pirmā kanāla programmu retranslētājs Baltijas valstīs), "NTV Mir", "REN TV Baltija", "Kinokomedija" un "Kinomiks" retranslāciju. Retranslācija tika pārtraukta no 1. februāra. Iepriekš minēto kanālu vietā skatītājiem tikšot piedāvāti telekanāli LTV7, 1+2, 3+, "Mir", TVCi, "Dožd", UATV, "Zdorovoje TV", Eureka HD, "Pjatņica", Current Time, TV21.

Cik pārdomāta ir šāda nomaiņa, pat ņemot vērā krievijai nedraudzīgo politiku, runājot par sankcijām? Kāpēc Lindermans uzskata, ka krievus Latvijā glābs oponentu tuvredzība?

Cik vēl vilksies derusifikācijas programma? Kā tās ietvaros valsti attīra no Krievijai lojāliem latviešiem un kā tas ietekmē pašas Latvijas labklājību?

Kā rit uz priekšu žurnālistu lieta, kuri sadarbojās ar ziņu aģentūru "Rossija segodņa" un saskārās ar specdienestu spiedienu? Ar ko tas viss beigsies?

Atgriežas vēsturei veltītā rubrika. Lindermans un Gubins atsauca atmiņā "sarkano" diplomātisko kurjeru varoņdarbu.

Ziņu lente
0