Viedoklis

ASV izveidojusies katastrofa cilvēktiesību jomā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПоследствия беспорядков в здании Конгресса США
Последствия беспорядков в здании Конгресса США - Sputnik Latvija, 1920, 08.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Triumfējošā demokrātija izrēķinājusies ar vārda brīvību un nolēmusi iet vēl tālāk. Patlaban režīms ASV pārkāpj cilvēktiesības dažādās jomās.

Paskatīsimies, piemēram, uz prezidenta Baidena svaigo rīkojumu par "cīņu ar diskrimināciju pēc dzimumu identitātes un seksuālās orientācijas pazīmes". Tas atklāti diskriminē amerikāņu sievietes. Rīkojums paredz, ka visām izglītojošajām iestādēm ar federālo finansējumu ir jāpiedāvā iespējas transpersonām nodarboties ar sportu atbilstoši viņu pašu priekšstatiem par savu dzimumu, portālā RIA Novosti stāsta Viktorija Ņikiforova.

Īsāk sakot, jebkurš puika var paziņot, ka, pēc būtības, viņš ir meitene. Kopš šī brīža viņš var sacensties ar meitenēm visos sporta veidos un, pats par sevi saprotams, uzvarēt. Galu galā, pat kreisajiem politiķiem pagaidām nav izdevies atcelt vīriešu un sieviešu fizisko iespēju atšķirības.

Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija, 1920, 19.11.2020
Viedoklis
LGBT šantāža Eiropas Savienībā: ievērojiet tiesības, citādi maksāsiet sodu

Jāpatur prātā, ka sports skolās un universitātēs ASV – tas nav nekāds interešu pulciņš. Šķiet, tas ir otrais vislabāk strādājošais sociālais lifts valstī – uzreiz pēc armijas. Panākumi sportā ļauj iestāties prestižā universitātē, saņemt stipendiju, sameklēt labi apmaksātu darbu, nonākt lielajā sportā. Tāpēc konkurence ir nopietna. Par uzvarām pārsvarā cīnās bērni no trūcīgām ģimenēm, viņus atbalsta ambiciozi vecāki, un kaislības sit varen augstu vilni.

Jau iepriekš ir skaidrs, kā parastās skolās strādās Baidena rīkojums. Puikas masveidā sevi pasludinās par meitenēm, pieteiksies viņu komandās, izcīnīs uzvaras un dabūs ceļazīmes uz valsts labākajām universitātēm. Tādi gadījumi jau ir bijuši. Pērn meiteņu vecāki no Konektikuras iesūdzēja tiesā pusaudžus, kuri uzvarēja viņu meitas skriešanās sacensībās. Tomēr prasītāju izredzes ir apšaubāmas. Negodīgās konkurences dēļ sieviešu sports zaudēs jebkādu jēgu.

Vienlaikus transpersonas ieguvušas tiesības izmantot sieviešu inftrastruktūru – tualetes, dušas telpas, ģērbtuves. Un kā tur jutīsies "bioloģiskās sievietes" – tā tad pieņemts viņas dēvēt kreisajā jaunvalodā?

"Ja sieviete sūdzēsies, ka vīrietis nolaidis bikses viņas acu priekšā darba vietā, kreisie tūlīt kliegs "Me Too!" un vīrieti likvidēs, - sprieda amerikāņu feministe Nataša Čārta. – Ja vīrietis, kurš sevi sauc par sievieti, nolaidīs bikses viņas prieksā sieviešu ģērbtuvē fitnesa klubā un viņa iedrīkstēsies pasūdzēties, par to iznīcinās sievieti. Kā tas vispār nākas?"

Pie tam ASV ir liels skaits izglītības iestāžu – gan koledžas, gan universitātes, gan arī labošanas darbu iestādes. Kontingents tajās ir dažāds, un dažbrīd – arī pieaugušie. Tur sievietēm draud tiešas fiziskas briesmas no vīriešiem, kuri kaut kādu apsvērumu dēļ paziņojuši, ka maina dzimumu.

Джоан Роулинг - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2020
Viedoklis
Ir par rasismu trakākas lietas – par ko linčo Harija Potera "mammu"

2017. gadā britu feministes sarēķināja, ka cietumos Apvienotajā Karalistē ir apmēram 125 transpersonas. Puse – par smagiem seksuāliem noziegumiem. Ceturtā daļa – par nepilngadīgo izvarošanu. Šie noziedznieki paziņojuši, ka pēkšņi sajutuši sevī sievieti, un pieprasīja pārvest viņus uz sieviešu nodaļu. Feministēm izdevās pierādīt, ka tāda kaimiņu būšana sagādās "smagu un neparastu sodu" ieslodzītajām sievietēm, un process piebremzējās. Tagad tas pats, tikai lielākā mērogā izvēršas ASV.

Redziet, mūsdienu transpersonām nemaz nevajag organizēt kaut kādas reālas operācijas vai izšķirties par ķīmisko kastrāciju. Uzdot tādu jautājumu – tas ir absolūts tabu, diskriminācija. Mūsdienu amerikānim pietiek uzvilkt kleitu, un viņš jau izmanto visas sieviešu privilēģijas, kas viņam nez kāpēc ievajadzējušās.

Pret Baidena rīkojumu iebilda pat geju, lesbiešu un biseksuāļu alianse. Tomēr izskatās, ka triumfējošās demokrātijas mašīna vairs nav apturama. Paradoksālā kārtā demokrāti vajā tos, ko it kā apņēmušies aizstāvēt. Piemēram, kustība "Black lives matter" pieķerta absolūti nekaunīgās antisemītiskās izdarībās, par ko civilizētās valstīs pienākas soda nauda un brīvības atņemšana.

Kaujinieciskās transpersonas regulāri uzbrūk feministēm, un neviens īpaši feministes neaizstāv.

ASV Iekšējās drošības ministrijas nesenais lēmums uz simt dienām apturējis nelegālo migrantu deportāciju. Resors atklāti pārkāpis amerikāņu tiesīas uz drošību – nelegāļi plaši iejaukti narkotiku trafikā un organizētajā noziedzībā. Viņu dēļ īpaši cieš pierobežas štatu iedzīvotāji.

Jā, Teksasas štata ģenerālprokurors apstrīdēja Baidena administrācijas lēmumu un rekordātri – nepilnas nedēļas laikā – izcīnīja uzvaru. Trampa ieceltais tiesnesis Drjū Tiptons atcēla federālās valdības rīkojumu. Tomēr citu štatu iedzīvotāji atstāti savam liktenim.

Šajā fonā nevienu vairs nepārsteidz plašās represijas pret politiskajiem disidentiem. Lai arī protestu dalībnieki 6. janvārī Kapitolijā izturējās miermīlīgi un nevienu neapšaudīja, tagad pret viņiem ierosinātas krimināllietas saskaņā ar pašiem smagākajiem pantiem. Dažu apsūdz par dumpi un valsts nodevību, citu – par Kongresa spīkeres Nensijas Pelosi slepkavības organizāciju.

Nevīstošā Hilarija Klintone visus eksprezidenta Trampa piekritējus nosauca par "iekšējiem teroristiem". Savā slejā Washington Post viņa iesaka mainīt valsts un štatu likumus tā, lai tie būtu pielāgoti cīņai pret "baltajiem supremasistiem".

Здание парламента Венгрии - Sputnik Latvija, 1920, 29.05.2020
Viedoklis
Vai dzelzs priekškars apturēs transpersonas?

Aizraujošā rakstā žurnālā Forbes draud iznīcināt to firmu reputāciju, kas uzdrošināsies pieņemt darbā bijušā prezidenta piekritējus: "Tikai pamēģiniet pieņemt darbā kādu no tiem asprāšiem-trampistiem, un "Forbes" paziņos, ka viss, ko stāsta jūsu kompānija, ir meli... Vai gribat, lai pats ietekmīgākais biznesa izdevums jūs uzskatītu par dezinformācijas perēkli? Uz priekšu, noalgojiet."

Vecākais un inteliģentākais žurnāls The Atlantic lauza galvu par jautājumu "Ko mums iesākt ar trampistiem?" Atbilde ir vienkārša – autors iesaka varasiestādēm atrast un uz ilgu laiku iesēdināt cietumā visus protestu dalībniekus – "no sportiskiem puišiem līdz vecmāmuļām, kas taisīja pašiņus".

"Baidena režīms" – tā Trampa piekritēji šodien dēvē ASV federālo varu – pārkāpj sieviešu, balto normālo vīriešu, ebreju tiesības. Regulāri vajā politiskos disidentus. Tas viss ir skaidrs.

Nav skaidrs kas cits. Kur ir saliedētais tiesībsargu koris? Kur slavenā Amnesty International? Kur ir pasaules sabiedrības dusmas un mītiņi vajāto minoritāšu atbalstam? Atbildes nav.

Ziņu lente
0