Vācijas prezidents komentēja diskusijas par "Ziemeļu straumi 2"

© © Nord Stream 2 / Thomas EugsterТрубоукладочное судно Solitaire
Трубоукладочное судно Solitaire - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šteinmeiers piebilda, ka Vācijas un Krievijas attiecībās gadījās gan "auglīgas partnerības", gan "briesmīgas asinsizliešanas" periodi.

RĪGA, 7. februāris – Sputnik. Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers diskusiju fonā par "Ziemeļu straumi 2" paziņoja, ka enerģētiskās attiecības ir "gandrīz pēdējais" tilts starp Krieviju un Eiropu un šī tilta sabrukums nekļūtu par spēka pazīmi, vēsta RIA Novosti.

"Pēc noturīgas attiecību pasliktināšanās pēdējos gados enerģētiskās attiecības kļuva, laikam par pēdējo tiltu starp Krieviju un Eiropu. Abām pusēm ir jāpadomā par to, vai ir vērts neatgriezeniski nojaukt šo tiltu. Es uzskatu, ka tiltu nojaukšana nav spēka pazīme. Kā mēs varam ietekmēt situāciju, ko mēs uzskatām par nepieņemamu, ja mēs sarausim pēdējos sakarus?" teica Šteinmeiers intervijā laikrakstam Rheinische Post.

Судно-трубоукладчик Фортуна в порту немецкого города Висмар - Sputnik Latvija, 1920, 21.01.2021
Viedoklis
"Ziemeļu straume 2" noteiks Vācijas un ASV attiecību likteni

Pret gāzesvadu "Ziemeļu straume 2", kas caur Baltijas jūru nāk no Krievijas piekrastes līdz Vācijai, aktīvi uzstājas ASV, kas virza ES savu sašķidrināto dabasgāzi, kā arī Ukraina un virkne Eiropas valstu. Krievija vairākkārt apgalvoja, ka šis projekts ir komerciāls un Eiropai izdevīgs.

Šteinmeiers piebilda, ka Vācijas un Krievijas attiecībās gadījās gan "auglīgas partnerības", gan "briesmīgas asinsizliešanas" periodi. Šajā sakarā Šteinmeiers norādīja, ka, neraugoties uz valstu esošām "sarežģītām attiecībām", "pastāv pagātne līdz šim un nākotne pēcāk".

Šteinmeiers tāpat paziņoja, ka Alekseja Navaļnija arestam un ieslodzīšanai "nav nekāda sakara ar tiesisku valsti".

Krievijas Ārlietu ministrija iepriekš ieteica ārvalstu politiķiem, kuri komentēja situāciju ar Navaļniju, cienīt starptautiskās tiesības un nodarboties ar savu valstu problēmām, atzīmējot, Rietumu politiķu izteikumi šajā kontekstā ir "kā nokopēti". Kremlī paziņoja, neplāno uzklausīt izteikumus par Navaļniju, kas skan no citām valstīm.

Ziņu lente
0