Rīgas iedzīvotāji saņēma vēstules ar prasību demontēt balkonu stiklojumu

CC0 / PxHere / Жилой дом в Риге
Жилой дом в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāda deviņstāvu nama iemītnieki Imantā ir sašutuši par "Rīgas namu pārvaldnieka" vēstulēm, kurās viņus lūdz demontēt balkonu stiklojumu.

RĪGA, 7. februāris - Sputnik. "Rīgas namu pārvaldnieks" nosūtījis kāda Imantas daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiem vēstules, kurās lūdz demontēt balkonu stiklojumu, jo tiek plānots to remonts. Vēstulē uzņēmums atsaucas uz Rīgas būvvaldes prasību, raksta Press.lv. Iespējams, ka drīzumā analoģiskās vēstules saņems arī citu Rīgas daudzstāvu namu iedzīvotāji.

Kā pastāstīja paši iemītnieki, namu apsaimniekotājs atsaucās uz 2014. gada likumu. Taču kopš tā laika pagājuši vairāk nekā seši gadi.

Юноша и девушка в национальных латышских костюмах с флагами ЕС и Латвии у Памятника Свободы в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2021
Latvija slīgst nabadzībā: ES gaidāmas tikai nodevas un nekādu dotāciju

"Daudzi te dzīvoja agrāk un aizstikloja balkonus līdz šī likuma pieņemšanas. Kāds ir samaksājis, lai uzstādītu bīdāmos logus, un tagad, izrādās, viņam pašam par savu rēķinu tie ir jādemontē!" saka Dmitrijs.

Viena dzīvokļa iemītnieki sūdzas, ka balkonu aizstikloja iepriekšējie iedzīvotāji, viņus uztrauc ne tikai demontāža, ko viņiem būs jāveic par savu rēķinu, bet arī remonts, kas būs jāapmaksā visiem iedzīvotājiem.

"Kāpēc mājas iedzīvotājiem būtu jāmaksā par atsevišķiem balkoniem? Kam tie ir avārijas stāvoklī, lai raksta aktu, un katram īrniekam, ja tas ir viņa īpašums, jākopj un jāsalabo savs balkons," pauž sašutumu iedzīvotāji.

"Rīgas namu pārvaldnieka" mājaslapā šīs ēkas remonta tāme ir 102 411 eiro.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka 2021. gadā Rīgas būvvalde plāno pārbaudīt 40 lielpaneļu dzīvojamo māju tehnisko stāvokli, šīs pārbaudes ietvaros tiks apsekoti galvaspilsētas izplātītākie projekti: 119., 464., 467., un 602. Inspektori apskatīs ne vien ēkas, bet arī dzīvokļus, un iedzīvotāju pienākums ir nodrošināt, lai viņi varētu tikt mājoklī.

Ziņu lente
0