Covid-19 padodas vakcīnu spiedienam: PVO ziņoja par vīrusa izplatības palēnināšanos

© Ed Jones / AFPВсемирная организация здравоохранения
Всемирная организация здравоохранения - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaulē tiek novērota koronavīrusa izplatības tempu samazināšanās: vakcinēto skaits pārsniedz saslimušo skaitu.

RĪGA, 7. februāris - Sputnik. Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem, Covid-19 izplatīšanas temps pasaulē palēninās, vēsta RIA Novosti.

PVO eksperte Marija van Kērkhovena paskaidroja, ka šādu efektu izdevies panākt galvenokārt vakcinācijas dēļ. Tāpat līdzēja valdības veiktie pasākumi kontaktu ierobežošanai.

Tomēr Kērkhovena aicināja valstis, kurām tagad izdodas palēnināt Covid-19 izplatību, turpināt ievērot epidemioloģiskos pasākumus.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss arī informēja, ka pret Covid-19 vakcinēto cilvēku skaits jau ir pārsniedzis inficēto personu skaitu. Taču PVO mulsina tas, ka vairāk nekā trīs ceturtdaļas no šīm vakcinācijām attiecās uz desmit valstīm, kur tiek akumulēti gandrīz 60% globālā IKP.

Gebreiesuss aicināja valstis, kurām jau izdevies vakcinēt veselības aprūpes darbiniekus un visievainojamāko sabiedrības daļu, dalīties ar vakcīnas pārpalikumiem ar citām valstīm.

Turklāt to, ka visīsākajā laikā izdevies vakcinēt lielu skaitu cilvēku, Gebreiesuss nosauca par "apbrīnojamu sasniegumu".

Ziņu lente
0