Bloomberg nosauca "Sputnik V" par favorītu cīņā ar Covid-19 pandēmiju

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasРоссийская вакцина от COVID-19 "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак")
Российская вакцина от COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc publikācijas žurnālā The Lancet Krievija ieguvusi priekšrocību vakcīnu sacīkstēs, un valstis jau stājas rindā pēc Krievijas vakcīnas "Sputnik V", raksta Bloomberg.

RĪGA, 7. februāris - Sputnik. Pasaules pirmo vakcīnu "Sputnik V" tagad slavē arī amerikāņu izdevums Bloomberg, raksta RIA Novosti.

Valstis sāka stāties rindā, bet Krievija par spīti Rietumu skepsei kļuva par vakcīnu sacīkstes favorītu pēc publikācijas par iespaidīgiem preparāta rezultātiem ietekmīgā zinātniskajā izdevumā The Lancet.

Всемирная организация здравоохранения - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2021
Covid-19 padodas vakcīnu spiedienam: PVO ziņoja par vīrusa izplatības palēnināšanos

Raksta autori norāda, ka milzīgā sociālekonomiskā kaitējuma dēļ, ko nodarījusi pandēmija, cīņa par tās apkarošanu un "vakcīnu sacīkstes" iegūst ģeopolitisku nozīmi.

Krievija ir viena no nedaudzajām valstīm, kur zinātnieki spējuši radīt patiesi kvalitatīvu preparātu, kas spēj apturēt pandēmiju.

Bloomberg nosauca "Sputnik V" par "iespējams, lielāku Krievijas zinātnisku izrāvienu kopš PSRS laikiem".

Atgādinām, ka 2. februārī autoritatīvais zinātniskais žurnāls The Lancet publicēja pret Covid-19 paredzētās vakcīnas "Sputnik V" klīnisko izmēģinājumu III fāzes rezultātus. Eksperti konstatēja, ka preparāts ir izcili efektīvs – līdz 91,6%. Vairāk nekā 98% brīvprātīgo vakcīnas grupā veidojās humorālā imūnsistēmas atbilde un 100% - imūnā atbilde šūnu līmenī.

Pēc publikācijas Eiropā sāka aktīvi runāt par Krievijas preparātu, ko pirms tam atklāti ignorēja, atsaucoties uz to, ka vakcīna ir jāreģistrē Eiropas Savienībā, kur, starp citu, savu vakcīnu visiem pietrūkst.

Упаковка российской вакцины от COVID-19 Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2021
Dodiet Eiropai "Sputnik V": Čehijā nosauca par neētisku šķēršļu līkšanu Krievijas vakcīnai

Taču pēc publikācijas pat Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis paziņoja, ka "rezultāti izskatās labi".

Tiesa, gudrāka par visiem izrādījās Ungārija, tur negaidīja, kamēr ES pārvarēs aizspriedumus un reģistrēs Krievijā ražoto vakcīnu, un pasūtījusi to patstāvīgi. Izrādās, ka tas nav pretrunā ar Eiropas likumiem.

Preparāts "Sputnik V" reģistrēts jau 21 valstī: Krievijā, Baltkrievijā, Argentīnā, Bolīvijā, Serbijā, Alžīrijā, Palestīnā, Venecuēlā, Paragvajā, Turkmēnijā, Ungārijā, AAE, Irānā, Gvinejā, Tunisijā, Armēnijā, Meksikā, Nikaragvā un Libānā un Mjanmā. Tāpat vakcīnas reģistrācijas procesu iniciēja Eiropas Zāļu aģentūra un Pasaules Veselības organizācija (PVO).

Ziņu lente
0