Vācijā stāsta, ka vakcīna "Sputnik V" patiešām pārsteigusi Rietumus

© Sputnik / Максим Захаров / Pāriet pie mediju bankasРоссийская вакцина от коронавирусной инфекции "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак")
Российская вакцина от коронавирусной инфекции Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autoritatīvais zinātniskais izdevums Lancet apstiprināja "Sputnik V" augsto efektivitāti – tas attaisno Krievijas valdības lēmumu sākt izmantot preparātu pirms bija publicēti visi dati.

RĪGA, 4. februāris – Sputnik. Krievijai izdevies pārsteigt rietumvalstis, izstrādājot vakcīnu "Sputnik V" koronavīrusa profilaksei, stāstīja vācu avīze Die Welt.

Raksta autors Žaks Šusters pastāstīja – pēc viņa domām, Krievijai "izdevies pārsteigt" Rietumus pirmo reizi kopš 1957. gada, kad visa pasaule sekoja tam, kā PSRS palaiž kosmosā pirmo mākslīgo Zemes pavadoni.

"Kopš tā laika Krievija ne ar ko nespēja pārsteigt Rietumus no tehniskā viedokļa. Tikai tirgū ātri nonākusī vakcīna pret koronavīrusu parādīja: šķiet, Krievija ir kaut kas vairāk nekā "Augšvolta ar raķetēm" (tas ir Helmuta Šmita izteikums par PSRS – red.)," žurnālista stāstīto citēja RIA Novosti.

Šusters atgādināja arī to, ka autoritatīvais zinātniskais izdevums Lancet apstiprināja "Sputnik V" augsto efektivitāti – tas attaisno Krievijas valdības lēmumu sākt izmantot preparātu pirms bija publicēti visi dati.

Izdevums "Carjgrad" informēja, ka žurnāls The Lancet 2. februārī publicēja pret Covid-19 paredzētās vakcīnas "Sputnik V" klīnisko izmēģinājumu III fāzes rezultātus. Eksperti konstatēja, ka preparāts ir izcili efektīvs – līdz 91,6%.

Российская вакцина от COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2021
Lancet publicējis "Sputnik V" pētījumu trešās fāzes rezultātus

Pērnā gada augustā Krievijas Veselības ministrija reģistrēja pirmo vakcīnu Covid-19 profilaksei pasaulē, ko izstrādāja Gamaleja EMZPC sadarbībā ar Krievijas tiešo investīciju fondu. Vakcīna "Gam-Kovid-Vak" saņēma preces nosaukumu "Sputnik V". Preparāts izstrādāts uz cilvēka adenovīrusu vektoru platformas un paredz divu komponentu injekcijas ar trīs nedēļas ilgu starpposmu. Preparāta galvenā priekšrocība ir tā efektivitāte un ilgtermiņa negatīvu blakus parādību trūkums. Preparāti uz cilvēka adenovīrusa bāzes tiek plaši pielietoti jau vairāk nekā 50 gadus. Patlaban vakcīna "Sputnik V" reģistrēta Krievijā, Baltkrievijā, Argentīnā, Bolīvijā, Serbijā, Alžīrā, Palestīnā, Venecuēlā, Paragvajā, Turkmenistānā, Ungārijā, AAE, Irānā, Gvinejā un Tunisijā.

Iepriekš radio Sputnik stāstīja, ka Vācijā rit diskusija par "Sputnik V" pielietošanas perspektīvām ES.

Ziņu lente
0