"Kapelu arī es esmu sagrāvis?" Ušakovs atbildēja Rīgas domei uz pretenzijām

© Sputnik / Денис Ворошилов / Pāriet pie mediju bankasЗанесенный снегом велосипед
Занесенный снегом велосипед - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par sniega klātajām ielām tagadējā Rīgas dome cenšas attaisnoties, uzveļot atbildību Covid-19 un agrākajai domei. Koronavīruss atbildēt nevar, tomēr Nils Ušakovs uz pārmetumiem atsaucās.

RĪGA, 3. februāris — Sputnik. Vētrainai sarunai par nenotīrītajām Rīgas ielām, kas vēl nerimstas tīmeklī, pievienojušies ne tikai tagadējie, bet arī bijušie ierēdņi. Žurnāliste un Baltijas mediju izcilības centra izpilddirektore Gunta Sloga savā lapā Twitter pasūkstījās par netīrītajām ielām Pārdaugavā, stāsta Mixnews.lv.

Savā publikācijā viņa atzīmēja, ka tagadējā Rīgas vadība solījusi jaunu kārtību pilsētā, taču tagadējo stāvokli par kārtību nosaukt nekādi nevar, uzskata Sloga.

​"Vakar vakarā bija jāizmet vairākus lokus pa Pārdaugavas ielām. Neatceros, kad Rīgā vēl divas dienas pēc puteņa mazās ielas klātu šāda grūti izbraucama sniega putra. Tiešām tā izskatās kārtība Rīgā, kuru solīja jaunie atslēgu turētāji?" teikts publikācijā.

Jāpiebilst, ka viņas teiktais nepalika nepamanīts, uz to reaģēja Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība"), Rīgas domes oficiālais kanāls un pat Rīgas bijušais mērs Nils Ušakovs.

Ķirsis savā atbildē mēģināja pie visa vainot pilsētas agrāko vadību. Viņš stāstīja, ka vara pilsētā pārņemta pirms 120 dienām, bet pārmaiņas prasot laiku.

​"Pirms 120dienām pārņēmām pilsētu, kurā 11gadus esošajā infrastruktūrā netika pienācīgi ieguldīts, kasi ar -25m€, uzturešanas līgumi nelaužami un saslēgti vairākus gadus uz priekšu. Par covid nemaz nerunājot. Piedodiet par neērtībām, bet jebkuras pārmaiņas prasa laiku," apgalvoja Ķirsis (autora ortogrāfija un interpunkcija saglabāta).

Rīgas domes oficiālais kanāls nolēma vainu nevienam neuzvelt, tikai paskaidroja, ka pastāv noteikta sniega tīrīšanas kārtība: vispirms – maģistrālās ielas, kas vajadzīgas sabiedriskā transporta kustībai, bet mazās ielas tiek tīrītas pašas pēdējās.

​Pēc publikācijas Mixnews.lv malā nepalika arī Rīgas bijušais mērs Nils Ušakovs, tagadējais Eiropas Parlamenta deputāts. Savā lapā Facebook viņš lakoniski komentēja Ķirša pārmetumus: "Piedodiet, vai kapelu arī es esmu sagrāvis?"

Iepriekš vēstīts, ka rīdzinieki ir neapmierināti ar sniega tīrīšanas kvalitāti pilsētā. Nesen bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece pasūdzējās par kupenām, ko nenovāc no maksas autostāvvietām Rīgā. Viņa bija sašutusi par to, ka stāvvieta, kas izmaksā 2,5-3 eiro stundā, izskatās tik atbaidoša.

Ziņu lente
0