Forbes: ASV jāgatavojas ļaunākajam karā ar Krieviju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasСовместные военные учения США и Румынии в рамках операции "Атлантическая решимость", архивное фото
Совместные военные учения США и Румынии в рамках операции Атлантическая решимость, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārais eksperts uzskata, ka ASV bruņotā konfliktā ar Krieviju jāizvēlas tādas metodes, kā sabiedroto teritoriju ilgstoša blokāde vai karantīna, pārvietošanās lieguma operācijas uz ūdens un gaisā.

RĪGA, 2. februāris — Sputnik. ASV ir jāgatavojas ļaunākajam scenārijam, ja sāksies karš ar Krieviju, uzskata Hudzonas institūta vecākais zinātniskais līdzstrādnieks, militārais eksperts Braiens Klārks. Viņa raksts publicēts žurnālā Forbes.

Speciālists atzīmēja, ka kara gadījumā tādas valstis, kā Krievija un Ķīna, pievērš uzmanību bruņojumam un militārās tehnikas aizsardzības spēju pastiprināšanai. Tāpēc tādi ASV ierasti kara principi, kā pielāgošanās un stabilitāte, atkāpsies otrajā plānā. Klārks pauda bažas par to, ka tagadējie amerikāņu spēki nav gatavi karam, ja tajā iesaistās neregulārie spēki.

Эсминец США Donald Cook - Sputnik Latvija, 1920, 04.12.2020
Viedoklis
NATO iziet Melnajā jūrā. Vai alianse pabīdīs malā Krieviju Krimā

"Priekšroka tiek dota labi bruņotiem un aizsargātiem kuģiem, lidmašīnām un karaspēka formējumiem, tomēr augsto izmaksu dēļ šādi spēki nav pieejami lielā skaitā," ekspertu citēja RIA Novosti.

Šī iemesla dēļ speciālists ieteica Pentagonam izvēlēties scenārijus, kuru pamatā ir informācijas meklēšana un lēmumu pieņemšana. Cita starpā viņš ieteica, piemēram, sabiedroto teritoriju ilgstošu blokādi vai karantīnu, kā arī lieguma operācijas uz ūdens un gaisā.

Pagaidām tāda konflikta atribūti nav īpaši plaši atrodami ASV pašreizējos bruņotajos spēkos, teikts rakstā, tāpēc šie scenāriji patiešām ir paši ļaunākie Pentagonam, uzskata eksperts.

"Pāreja pie scenārijiem, kas orientēti uz lēmumu pieņemšanu, pamudinās amerikāņu karavīrus pārorientēties no lielām monolītām platformām un formējumiem uz sīkākām, sadalītām vienībām un autonomām sistēmām. Tās ne tikai ir lētāk iepirkt un uzturēt, sadalītus spēkus ir vieglāk pārgrupēt karadarbības teātrī," raksta speciālists.

Klārks uzskata, ka būs aizvainojoši zaudēt Krievijai un Ķīnai tāpēc, ka "nebūs ņemti vērā sīkumi".

"Ja Aizsardzības ministrija nepārvērtēs savus  scenārijus un nepārdalīs savus spēkus, Ķīnas un Krievijas panākumi "pelēkajā zonā" Dienvidķīnas jūrā vai Krimā var kļūt par normu," apgalvo eksperts.

Ziņu lente
0