Mediji: Norvēģijā sūdzas par "Staļina Sarkanās armijas" iebrukumu

© Pixabay/NextvoyageВид на набережную в Бергене, Норвегия
Вид на набережную в Бергене, Норвегия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spāņu žurnālists salīdzināja Kamčatkas krabju iebrukumu ar vāciešu okupāciju Otrā pasaules kara gados.

RĪGA, 31. janvāris  Sputnik. Norvēģijas iedzīvotāji sūdzas par Kamčatkas krabju iebrukumu, pastāstīja spāņu avīzes La Vanguardia žurnālists Rafaels Ramoss, kurš vēžveidīgos nodēvējis par "Staļina Sarkano armiju", stāsta RIA Novosti.

Pagājušā gadsimta 70. gados padomju zinātnieki eksperimenta ietvaros izmitināja Kamčatkas krabjus Murmanskā un Kolas pussalā. Žurnālists stāsta, ka krabjiem izdevies izdzīvot, turklāt nu tie migrējuši līdz Norvēģijas teritorijai – līdz pat Lofotēnu salām.

Žurnālists atzīmēja, ka tagad vēžveidīgie sagādā lielas problēmas vietējiem zvejniekiem, jo ar spīlēm saplēš zivju tīklus.

Pretenzijas izskanējušas arī no apkārtējās vides aizsargu puses. Pēc viņu domām, lielās krabju kolonijas apēd mīdijas, moluskus, planktonu un citus jūras dibena iemītniekus un sagrauj ekosistēmas līdzsvaru.

Raksta autors salīdzināja Kamčatkas krabju iebrukumu ar vāciešu okupāciju Norvēģijā Otrā pasaules kara gados. "Taču pat šos senos iebrukumus nevar salīdzināt ar desmit miljonu Kamčatkas krabju "Staļina Sarkanās armijas" iebrukumu," secināja Ramoss.

Ziņu lente
0