"Zvanu pārdevējam, kurš atrodas blakus": "kovida šopinga" farss

© Sputnik / Sergey MelkonovСупермаркет в Риге
Супермаркет в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Muļķīgie tirdzniecības ierobežojumi, kuru mērķis ir ierobežot koronavīrusa izplatību, liek iedzīvotājiem jsuties kā komēdijas šova varioņiem.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Tirdzniecības ierobežojumi, ņemot vērā koronavīrusa izplatību, radījuši asu kritiku un vētrainas diskusijas.

Sociālo tīklu apmeklētāji stāsta, ka daudzas tirdzniecības vietas Latvijā jau pielāgojušās ierobežojumiem un turpina darbu. Taču tagad preču iegādes process vairāk atgādina komisku šovu.

"Kovidlaika iepirkšanās šarms. Zvanu veikalā pārdevējam, kurš no manis atrodas 1 metra attālumā, un nopietnā balsī veicu pasūtījumu, lai varētu nopirkt datoram vadu, kas jau nolikts uz letes. Kaut kas no Monty Python, tikai realitātē," savus iespaidus Twitter atklāja Lauris Lizbovskis un piebilda, ka tobrīd veikalā bijis viens pats, tomēr pārdevējs licis viņam paņemt grozu, lai kontrolētu pircēju skaitu.

​Spriežot pēc plašā komentāru klāsta, "jauno realitāti" veikalos paspējuši izbaudīt daudzi iedzīvotāji.

"Kā jau visu laiku saku - valdības apzināta ņirgāšanās par cilvēkiem, kam nav sakara ar Covid - vienkārši slimi," sašutis piezīmēja Uldis Varnevičs.

​"30 minūtes stāvu veikalā, lai veiktu pasūtījumu tā interneta veikalā un apmaksu interneta bankā. Rādu telefonu pārdevējam, kad apmaksa aizgājusi. Saņemu preci. Traģikomēdija," par savu "attālināto" pirkumu pieredzi pastāstīja Arturs Kļaviņš.

​"Vakar bija jāparemontē darbagalds, vajadzīga gumijas blīve, aizbraucu uz Rīgu, specveikalu, rinda ārā, kādu pusstundu nogaidīju, līdz tiku iekšā, bet nopirku. Padomāju – a ja nu ārā būtu -20? Būtu traki," atcerējās komentētājs riekstiņš.

​"Čoms pirka datoram detaļu, veikalā prasa vai ir? Pārdevējs saka zvani, sarunāsim. Šis iziet ārā, uzzvana, atceraties tikko runājām, pārdevējs, labdien jā jā, atceros jūs, nāciet pēc 5 minūtēm, būs noteikti," komisku situāciju aprakstīja Jānis.

​"Priekš kam jāiet ārā? Man teica pazvanīt un pat jārunā nebija - tikmēr viņi noformēja, samaksāju un prece mana. Tik pajautāju, vai būs par iepakošanu jāmaksā, šamais pasmējās, ka te jau nav Depo, kur 0.50 par skoču un 3 euro par "iepakošanu"," Jānim ieteica Mārtiņš.

​"Jap, Drogās tā tiku pie roku krēma. Dabūju tel. numuru, izgāju no veikala (tā vajagot), piezvanīju, apjuku, ka paceļ tā pati pārdevēja dažu metru attālumā, iesaucos - ā, es jūs redzu, pēc tam dabūju stingru norādi nekad tā neteikt, jo sarunas noklausās. Pilnīgs kino," pastāstīja Zane.

​"Pildspalvas iegāde prasīja 15 min. Izvēlies - tad pildi anketu, pildspalva+paraksts, tad pārdevēja uz 10 min. pazūd- tad samaksā," par citu pārdevēju konspirāciju stāstīja Arturs Krūzkops.

​Spriežot pēc citu lasītāju komentāriem, tā var nopirkt teju vai katru preci – no apakšveļas līdz ziemas virsjakām.

"Kad viss ir farss, cilvēks vairs nezina, kas ir īsts. Tālāk var dzīvot tikai pēc instrukcijām. Uz to arī ejam," filozofiski secināja Eduards.

​Retumis izskanēja sašutums par to, ka tirgotāji pūlas pielāgoties jaunajām prasībām un, neskatoties uz ierobežojumiem, pārdod cilvēkiem vajadzīgās preces.

"Lai nečāpotu uz veikalu, aizliedza tirgot, bet, redz, atrodas gudrīši un tirgo tālāk. Ne jau likumā problēmas, bet mūsos pašos - cilvēkos. Paši veidojam šīs absurdās situācijas, paši pēc tam šausmināmies," uzskata Jolanta.

​"Likumiem jābūt loģiskiem. Neviens pat nav mēģinājis paskaidrot, ko tās lentas šķērsām plauktiem atrisina (ja veikalā tiek ierobežots pircēju skaits). Ja nu vienīgi novērš tautas domas no citām (lielākām?) problēmām. Vai mērķtiecīgi uzkacina politiķiem un ierēdņiem," Jolantai atbildēja Mārtiņš Opmanis.

​Atgādināsim, ka 21. janvārī valdība pieņēma lēmumu pagarināt ierobežojumus tirdzniecības jomā līdz 7. februārim. Līdztekus pagarināta arī "komandanta stunda" brīvdienās.

No 12. janvāra pieejamo preču sortiments paplašināts: tagad veikalos var nopirkt arī zeķes, zeķbikses, šalles, cepures, cimdus, līdzekļus virsmu tīrīšanai, lāpstas un elektropreces apkurei, kā arī pergamentu.

Likumprojekta anotācijā norādīts, ka saraksts pagarināts ar sezonas precēm un atsevišķām mājas un higiēnas precēm. Tirdzniecība internetā nav ierobežota.

Joprojām aizliegti skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumi, sporta inventāra noma telpās un fotogrāfa pakalpojumi klātienē, kā arī ar izklaidi saistīti saimnieciski pakalpojumi klātienē.

Ziņu lente
0