Politologs: situācijā ar Navaļniju Rietumiem nav tiesību mācīt Krieviju

© Foto : из личного архива Михаила СмолинаПолитолог, кандидат исторических наук Михаил Смолин
Политолог, кандидат исторических наук Михаил Смолин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alekseja Navaļnija problēmas ar likumu, tā ir iekšējā Krievijas lieta, tām nav nekāda sakara ne ar vienu no valstīm, kuras labvēlīgi izturas pret šo politisko darbinieku.

RĪGA, 19. janvāris - Sputnik. Ar nosodījuma vārdiem un aicinājumu atbrīvot Navaļniju uzstājās ASV Valsts departaments, Eiropas padomes vadītājs Šarls Mišels, atsevišķu Eiropas valstu ārlietu ministri, ieskaitot Baltiju, kā arī citas organizācijas un personas.

Krievijas Federācijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs preses konferencē norādīja, ka Krievija neatbildēs uz uzrunām rupjā tonī, ko Rietumi izvēlējās dialogā ar Maskavu.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Lavrovs paskaidroja, kā vainas dēļ pasliktinās Krievijas un ES attiecības

"Var pat uzjust, ar kādu prieku nāk vienādi komentāri… Ja vēlaties uzzināt patiesību, esiet pieklājīgi un likumpaklausīgi, izpildiet savas saistības, nepielietojiet diplomātiskās bezkaunības metodes... Tā mēs negrasāmies runāt. Tā ir ārpolitiskā dimensija, par ko Ārlietu ministrija atbild visā šajā situācijā. Un tā mūsu partneri uzvesties nevar," teica Lavrovs preses konferencē.

Lavrovs absolūti pareizi norādīja Rietumiem to vietu ar šādiem izteikumiem un iejaukšanos Krievijas iekšējās lietās, paziņoja radio Sputnik ēterā politologs, vēsturisko zinātņu kandidāts Mihails Smolins.

"Ir jāpieradina citu valstu politiķi, ka Krievijai nevajag bārstīt pamācības, nav jāmāca, kā dzīvot un kā rīkoties tiesību jomā. Navaļnija problēmām ar līkumu nav nekāda sakara nedz ar Vāciju, nedz ar ASV, nedz ar kādu no Baltijas valstīm, kuras labvēlīgi izturas pret šo politisko darbinieku," uzsvēra Smolins.

Ir svarīgi, lai Krievija nepievērš uzmanību šiem viedokļiem, norāda Sputnik sarunbiedrs.

Алексей Навальный  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Navaļnijs steidz atgriezties Krievijā

 "Ja tiesībsargājošās iestādes saskata problēmas ar likumu Navaļnijam vai kādam citam, sagaida viņu lidostā un aiztur nacionālās likumdošanas ietvaros, tā ir pilnīgi normāla prakse. Un uz visu, ko Krievijai pārmet citu valstu ārpolitiskās institūcijas, jāreaģē Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijai. Tā arī pilnīgi adekvāti atbildēja: iekšējais tiesiskums ir Krievijas iekšējā lieta ārpolitiskajā līmenī," secināja Smolins.

Navaļnijs tika aizturēts svētdienas vakarā pēc atgriešanās no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc tā saucamās "saindēšanās". Krievijas Federālais sodu izpildes dienests iepriekš informēja par plāniem aizturēt opozicionāru, jo tiesai jāpieņem lēmums par nosacītā termiņa nomaiņu pret reālu ieslodzījumu sakarā ar rupjiem soda izciešanas režīma pārkāpumiem.

Navaļnija nosacītās sodāmības saistītas ar vairāk nekā 16 miljonu rubļu izšķērdēšanu ("Kirovļes" lieta) un ar vairāk nekā 30 miljonu rubļu izlaupīšanu ("Yves Rocher" lieta). Navaļnijs neatzīst sevi par vainīgu un apgalvo, ka viņu vajā politisku motīvu dēļ.

Смолин: в ситуации с Навальным у Запада нет права учить Россию
Ziņu lente
0