Mediķis brīdināja: pasauli pārņem par koronavīrusu bīstamāka epidēmija

© Eric ParkerОжирение. Иллюстративное фото.
Ожирение. Иллюстративное фото. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediķis konstatēja: mēs dzīvojam epidēmijas laikmetā, kas pārņēmusi visu planētu, skar miljoniem cilvēku un aiznes miljoniem dzīvību.

RĪGA, 17. janvāris — Sputnik. Ārsts un televīzijas raidījumu vadītājs Aleksandrs Mjasņikovs paziņoja, ka, pēc viņa domām, aptaukošanās epidēmija, kas pārņēmusi pasauli, ir daudz bīstamāka nekā koronavīrusa pandēmija, vēsta RIA Novosti.

"Mēs dzīvojam epidēmijas laikmetā, kas pārņēmusi visu planētu, kas uzbrūk miljoniem un miljoniem cilvēku un aiznes miljoniem un miljoniem dzīvību... Tā ir aptaukošanās epidēmija," Mjasņikovs teica telekanāla "Rossija 1" ēterā.

Viņš atgādināja, ka gandrīz 40% Zemes iedzīvotāju cieš no liekā svara problēmām, kas noved pie diabēta, infarktiem, insultiem un onkoloģiskajām slimībām.

"Interesanti, ka gada laikā līdz ar šo pusotru miljonu Covid-19 upuru, bada nāvē miruši desmit miljoni cilvēku, bet no aptaukošanās radītām problēmām – vairāk nekā 20 miljoni cilvēku. Tādi upuri nekādam kovidam ne sapņos nav rādījušies," atzīmēja ārsts.

Mjasņikovs piebilda, ka viens no svarīgākajiem faktoriem, kuru rezultātā pieaug svars, ir vecāku ieradumi. Piemēram, ja bērna māte grūtniecības laikā smēķē, vai vienam no vecākiem ir liekā svara problēmas, bērnam visu mūžu pastāvēs aptaukošanās risks. Vēl viens faktors, kas pavairo liekā svara risku bērnam, ir diabēts viena, no vecākiem.

Ārsts atklāja, ka, saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem, par aptaukošanās iemeslu var kļūt arī vīrusa infekcija.

Pasaules Veselības organizācijas jaunākie dati liecina, ka koronavīrusa pandēmijas laikā pasaulē reģistrēti vairāk nekā 92 miljoni slimības gadījumu, gandrīz divi miljoni cilvēku miruši.

 

Ziņu lente
0