Čekušins pastāstīja par Rīgas domes simts dienām

© Sputnik / Sergey MelkonovКонстантин Чекушин
Константин Чекушин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz šim nav skaidrs, kāpēc Rīgas domē ir izgudrojuši jaunus amatus un ar ko nodarbojas divi vicemēri no trim, atzinies Saskaņas deputāts Konstantīns Čekušins.

RĪGA, 12. janvāris - Sputnik. Jaunā sasaukuma Rīgas dome jaunu atskaitījās par pirmajām simts darba dienām. Opozīcijā atzīmēja, ka ziņojums nav atskaite par paveikto, bet gan stāsta turpinājums par gaišo nākotni.

Rīgas pilsētas jaunā sastāva darba pirmajās dienās bija liels haoss, norāda Rīgas domes deputāts Konstantīns Čekušins.

Коалиция отличилась: Чекушин рассказал про сто дней Рижской думы

"Valdošajai koalīcijai nebija ne jausmas, kur tā nonākusi un kas jādara. Jaunie vadītāji vairāk mācījās, kā vadīt domi un īstenot projektus. Tika izveidoti jauni vicemēru amati, kas, manuprāt, nav vajadzīgi. Līdz šim nav skaidrs, ar ko nodarbojas divi vicemēri no trim - Ķirsis un Smiltens, viņu darbu es novērtētu kā neapmierinošu," teica Čekušins Sputnik Latvija.

Politiķis pastāstīja, ka Saskaņas frakcija uzstāja uz piemaksām skolotājiem un audzinātājiem, medicīnas un sociālajiem darbiniekiem, kuri cīnās ar koronavīrusa izplatību.

"Piemaksas tika piešķirtas, taču ar brāķi. Piemēram, pirmsskolas pedagogi saņēmuši naudu, bet bērnudārzu tehniskie darbinieki nē. Mēs uz to norādījām, bet problēma joprojām nav novērsta. Mēs turpinām strādāt pie šīs netaisnības novēršanas," Čekušins apsolīja.

Pēc deputāta vārdiem, galvaspilsētas nākamā gada budžetā ir daudz trūkumu.

"Pirmo reizi budžetā nav ieplānots neviena bērnu rotaļu laukuma remonts — tas nav pieļaujams. Turklāt par pilnīgi traku naudu grasās būvēt divus jaunus bērnudārzus. Es pirms vēlēšanām teicu, ka nav jābūvē bērnudārzi — tas nav racionāli tērēt tik lielu naudu, ja ir iespēja, jāveido papildu grupas skolās. Tas izmaksā lētāk, bet rindu samazināšanas efektivitāte pieaug: vietu sanāk vairāk. Lūk, to visu mēs apspriedīsim un pierādīsim domes sēdēs," teica Čekušins.

"Es nevaru apgalvot, ka šī dome strādāja pavisam slikti - daļēji sociālais atbalsts tomēr tika sniegts, bet daudz kas netika paveikts. Lielākās batālijas par budžeta pieņemšanu vēl ir priekšā," piebilda Sputnik sarunbiedrs.

Ziņu lente
0