Viedoklis

"Papus", "mamma", "viņa", "viņš" — vārdi, ko aizliegts izrunāt

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПоследствия беспорядков в здании Конгресса США
Последствия беспорядков в здании Конгресса США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu likumdevēji grib atcelt novecojušās muļķības – dzimumu, rasi, individualitāti, atteikties no vārdiem "viņš" un "viņa". Bezpersonisku pelēko masu būs daudz vieglāk vadīt, it īpaši, ja viņi būs sadalīti pa komūnām un sēdēs uz narkotikām.

Amerikāņu likumdevēji nolēmuši uzvarēt nevienlīdzību. Jaunais reglaments, ko izstrādā Speciālā komiteja, aizliegs Kongresa sienās lietot vietniekvārdus "viņš" un "viņa", vārdus "vīrietis" un "sieviete", kā arī apzīmēt radnieciskas saiknes, sākot no tēva un mātes, līdz pat svainim un sievasmātei.

Progresīvo valodas lietojumu aktīvi bīda uz priekšu demokrāti. Projekta galvenā lobētāja – nemirstīgā Nensija Pelosi. Tagad, kad Demokrātiskā partija pa tīro sakāvusi demoralizētos republikāņus, dīvainajiem normatīviem ir teicamas izredzes sākt darboties jau šogad, portālā RIA Novosti stāsta Viktorija Ņikiforova.

Джонни Депп поселился в Ростове-на-Дону и играет в местном театре - Sputnik Latvija
Fantastiskas būtnes

Visi, kas pielūdz amerikāņu demokrātiju, var apgalvot, ka tie ir tikai vārdi, banāla birokrātiska jaunvaloda. Tomēr tādā juridiski apsēstā valstī, kā ASV, terminoloģijai ir milzu nozīme. No likumdevēju vārdu lietojuma ir atkarīgi likumi. Tā mazpamazām rodas juridiskā bāze, kas atceļ ģimeni, – radikāļi no demokrātu aprindām par to cīnās jau sen. Nukleārās ģimenes (mēs teiktu – sabiedrības šūniņas) sagraušana bija svarīgs punkts Demokrātiskās partijas kaujinieciskā spārna – kustības "Black lives matter" programmā. Jau vasarā tas bija lasāms viņu vietnē. Rudenī šo sadaļu nodzēsa, tomēr internets visu patur atmiņā.

Patriarhālās ģimenes likvidācija ir ar Demokrātisko partiju cieši saistīto kviru-komunistu oficiālais mērķis. Viņi iesaka izmitināt tautas masas pa komūnām, kur viņi mitināsies kopmītnēs, ēdīs sabiedriskajās virtuvēs un turpat bez maksas dabūs narkotikas. Visi komūnas locekļi kopā pieskatīs bērnus. Un tas viss kopā kaut kā novedīs pie "jaunām dzimumu daudzveidības formām".

Demokrātisko politiķu kreisie izgājieni rada mokošu un neizbēgamu Déjà vu. Tieši pirms simt gadiem tādi paši procesi noritēja jauneklīgajā Padomju republikā. Arī tur vētraini plauka jaunvaloda. Tieši tāpat tika atceltas ģimenes un privātīpašums. Tur likvidēja aizspriedumus, sievietes un seksuālās minoritātes atbrīvojās no važām.

Ir arī būtiska atšķirība: neskatoties uz acīmredzamo šaušanu pār strīpu, boļševiki ar nevienlīdzību cīnījās pavisam nopietni. Tāpēc viņi ieguva iedzīvotāju atbalstu valstī un kļuva par īstu progresa gaismekli visai pārējai pasaulei.

Šodien nav pieklājīgi atsaukt atmiņā to, ka gandrīz visus sociālos labumus un demokrātiskās tiesības pasaules valstis aizguvušas no Padomju Savienības.

Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija
ASV Kongresā noticis skandāls par vārdu "Āmen"... sieviešu dzimtē

Vēlēšanu tiesības sievietēm, tiesības sievietēm iegūt augstāko izglītību, iespēja viegli šķirt laulību, tiesības uz bezmaksas abortu, vienāda alga vīriešiem un sievietēm, dekrēta atvaļinājumi – tas viss plašā mērogā pirmo reizi parādījās PSRS. Gadu desmitiem rietumvalstis vienlaikus nolādēja komunistus un aktīvi lienēja dažādas sociālas prakses un izmantoja par labu saviem iedzīvotājiem.

Ko tad pasaule var aizlienēt no amerikāņu kreisajiem?

Pagaidām viņu cīņa ar nevienlīdzību izskatās kā īsta ņirgāšanās. Nensija Pelosi, bagātas un ietekmīgas ģimenes pārstāde, vairāk nekā 30 gadus strādā Pārstāvju palātā un 117. sasaukuma kongresu grib pataisīt par "pašu inkluzīvāko vēsturē". Faktiski Kongresā sēž tādi paši milzīgi bagātu ģimeņu pārstāvji, kas jau pāris gadsimtus valda Amerikā. Tautas kalpi gadu desmitiem ieņem savus amatus, pēc tam nodod tos radiniekiem. Mūsdienās kongress spilgti demonstrē, - sociālie lifti valstī ir salūzuši. Tā ir īsta nevienlīdzības emblēma, ko iemieso 435 kongresmeņi.

Lai patiešām izlabotu situāciju valstī, viņiem vajadzētu padomāt, kā aizgūt tos pašus pasākumus, ko pirms simt gadiem izdomāja Padomju Savienība. Ir tādas noderīgas lietas, kā bezmaksas medicīna, apmaksātas slimības lapas, dekrēta atvaļinājumi. Tās patiešām palīdz cīnīties ar nevienlīdzību un aizsargā minoritātes, piemēram, vientuļās mātes un strādājošās sievietes.

Nē, amerikāņu varasvīri nevēlas izšķiest budžetu sociāliem jautājumiem – par trūkumcietēju tiesībām viņi cīnās savā stilā. Nesen tradicionālajā lūgšanā pirms Pārstāvju palātas sēdes kongresmeņi sāka "Āmen" (Amen) vietā teikt "Amen and awoman" ("Avīrieši un asieviete").

Jā, "amen" ir senebreju vārds, tam nav nekāda sakara ar "men" angļu valodā. Viņi visi to ļoti labi zina, ne velti mācījušies universitātes. Bet elektorāts nezina, tie sagremos visu.

Акция BLM в Лондоне - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Dodiet naudu ekstrēmismam": kas un kā finansē Black Lives Matter

Amerikāņu likumdevēju filoloģiskie eksperimenti neiznīcinās nevienlīdzību valstī, tikai iekonservēs to pašās kliedzošākajās formās. Tā pati ģimenes likvidācija jau sen netieši notiek sabiedrības apakšdaļā.

Daudzus gadu desmitus statistika demonstrē vienkāršu lietu: laulība un ģimene amerikāņiem ir kļuvusi par luksusa priekšmetu. To var atļauties vienīgi vidējās un augstākās klases pārstāvji – lielākajai daļai pilsoņu tas ir pārāk smagi un dārgi.

Viemtuļo māmiņu skaits strauji aug vienīgi starp nabadzīgākajām sievietēm, pārsvarā – afroamerikānietēm. Šķiršanos skaits neaug tikai tāpēc, ka nabagākie amerikāņi vienkārši pārstājuši precēties. Mūsdienās 40% bērnu ASV dzimst ārlaulībā. Starp melnādainajiem šis rādītājs tuvojas 70%.

Trūcīgajiem,  kuri nevar atļauties tādu luksu kā ģimenes omulība, bez pārtraukuma tiek dzīta galvā visa tā inkluzīvā un dzimumneitrālā ideoloģija. "Ģimene ir muļķības" (family sucks) – pauž populārais slogans, ko izdomājusi modīgā feministe Sofija Luisa. "Ģimene mums uzspiež dzimumu, rasi, tautību, - viņa izklāsta domu. — Ģimene iedzen mūs ražošanas darbā. Tā liek mums ticēt, ka esam "indivīdi"."

Tagad amerikāņu likumdevēji grib atcelt visas šīs novecojušās muļķības – dzimumu, rasi, individualitāti. Viņi grib atteikties no vārdiem "viņš" un "viņa". Protams, bezpersonisku cilvēku pelēko masu būs daudz vieglāk vadīt, it īpaši, ja viņi būs sadalīti pa komūnām un sēdēs uz narkotikām.

Джоан Роулинг - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ir par rasismu trakākas lietas – par ko linčo Harija Potera "mammu"

Vienlaikus amerikāņu elites pārstāvji paši savā dzīvē neko nemainīs. Katoliete Nensija Pelosi jau 57 gadus ir laimīgā laulībā ar savu vīru Polu, viņiem ir pieci bērni un deviņi mazbērni. Lielākā dala viņas kolēģu Kongresā tāpat var palepoties ar stabilām laulībām un teicamām ģimenēm.

Rodas iespaids, ka viens procents bagātāko cilvēku Amerikā nolēmuši rezervēt paši priekš sevis visu patriarhālo romantiku. Visa tā poliamorija, seksuālās deviācijas, dzīve komūnās, psihiskie traucējumi un narkomānija lemti nabadzībā strauji slīgstošajām tautas masām. Lai tās nomierinātu, viņiem iegalvos, ka tā ir īstenā vienlīdzība, jo vietniekvārdi "viņš" un "viņa" ir aizliegti.

Ziņu lente
0