Latvijas dzelzceļš gatavojas atlaist vēl aptuveni simt cilvēkus

© Sputnik / Sergey MelkonovГосударственное акционерное общество "Latvijas dzelzceļš"
Государственное акционерное общество Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmumam "Latvijas dzelzceļš" klājas bēdīgi, un aizvadītā gada beigās jau notika darbinieku masveida atlaišana un izsolēs pārdota tehnika, tomēr, izrādās, arī ar to nepietiek.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. 2020. gadā dzelzceļa kravu pārvadājumi sarukuši par 45% salīdzinājumā ar 2019. gada rādītājiem, stāsta Tvnet.lv, atsaucoties uz Satiksmes ministrijas datiem.

Jaunā "Latvijas dzelzceļa" vadība izstrādājusi pārvaldes plānu ar mērķi segt zaudējumus. Saskaņā ar to 2021. gadā turpināsies darbinieku skaita samazināšana. Pērn uzņēmums jau samazināja aptuveni 2500 darba vietas. Nākamā štatu samazināšanas viļņa precīzi dati pagaidām nav zināmi, tomēr valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs atzīmēja, ka štatu samazināšana skars aptuveni "dažus simtus" darbinieku.

Дизельный поезд АО Pasažieru vilciens  на Рижском железнодорожном вокзале - Sputnik Latvija
"Latvijas Dzelzceļa" peļņa sastādījusi nulli eiro

"Latvijas dzelzceļa" apgrozījums 2020. gada deviņu mēnešu laikā sastādījis 103,839 miljonus eiro – par 25,6 mazāk nekā tādā pašā periodā gadu iepriekš. Kompānijas peļņa atskaites periodā līdzinās nullei. "Latviajs dzelzceļš" kravu pārvadājumu apjoms 2020. gada deviņu mēnešu laikā sarucis par 14,192 miljoniem tonnu, jeb 44,9% salīdzinājumā ar tādu pašu periodu gadu iepriekš, kad bija pārvadāti 31,643 miljoni tonnu kravu.

Satiksmes ministrija piešķīra "Latvijas dzelzceļam" 27,236 miljonus eiro, turklāt Ministru kabinets lēmis palielināt uzņēmuma pamatkapitālu par 32,422 miljoniem eiro.

Iepriekš vēstīts, ka uzņēmums izsolījis remontam un sliežu izbūvei paredzētas mašīnas.


Ziņu lente
0