"Eksāmens notiek latviski": krievu komiķis par braucieniem uz Latviju un pilsonību

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasРоссийский пародист Дмитрий Грачев на премьере фильма "История Дэвида Копперфилда" в отеле Ararat Park Hyatt.
Российский пародист Дмитрий Грачев на премьере фильма История Дэвида Копперфилда в отеле Ararat Park Hyatt. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzīvoklis Rīgā ir, tomēr tagad uz Latviju brauc retāk, par pilsonības eksāmenu neizšķīrās latviešu valodas un "okupācijas" dēļ: krievu aktieris Dmitrijs Gračovs, kurš parodē Putinu, pastāstīja par savām attiecībām ar Latviju.

RĪGA, 10. janvāris — Sputnik. Parodists Dmitrijs Gračovs, par kura īpašo "nišu" kļuvusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina parodēšana KVN un Comedy Club, intervijā YouTube kanālam "Predeļņik" pastāstīja, kāda ir viņa attiekme pret Latviju un kāpēc viņš nav Latvijas pilsonis, stāsta Mixnews.lv.

Aktieris kļuvis ļoti populārs, pateicoties līdzībai ar Putinu. Gračovs pastāstīja, ka viņa sieva dzimusi Liepājā un viņu pirmais dzīvoklis bija Rīgā.

Продюсер Иосиф Пригожин - Sputnik Latvija
Josifs Prigožins ierosinājis Krievijas māksliniekiem pieteikt boikotu Latvijai

Toreiz Maskavā ģimene varēja tikai noīrēt dzīvokli. Nopirkt īpašumu viņi varēja tikai Latvijas galvaspilsētā, turklāt tas deva iespēju saņemt uzturēšanās atļauju, un tas ieinteresēja, atzina aktieris.

Gračovs atklāja, ka viņam ļoti patīk apciemot Rīgu un Latvijai ir savs valdzinājums. Bijusi pat vēlēšanās pusgadu vai gadu padzīvot Latvijā, sūtīt bērnu vietējā bērnudārzā.

Tomēr drīz vien ģimene nopirkusi dzīvokli Maskavā, un uz Latviju brauca aizvien retāk. Pie tam rodas neērtības – uzturēšanās atļauja jāpagarina katru gadu, bet pāriet pilsonībā, ko iespējams izdarīt pēc pieciem gadiem ar uzturēšanās atļauju, aktierim ir visnotaļ grūti.

Gračovs atzīmēja, ka viņa gadījumā būtu visai komiski kārtot eksāmenu latviešu valodā. Pie tam viņš nedomā "atzīt okupāciju".

Aktieris ironiski pastāstīja, kā vietējie taksisti viņam klāstījuši: pilsonības eksāmenā ir jāatzīst, ka "PSRS bija okupants". Tāpēc daudzi Latvijā dzīvojošie krievi pilsonībā nav pārgājuši, viņš atzīmēja.

Sarunā ar YouTube kanālu viņš konstatēja, ka Rīgā ir liels skaits krievu tautības iedzīvotāju, drīzāk gan Rīga ir krievu pilsēta.

Krievijas zvaigznes Latvijā

Atgādināsim, ka reiz Krievijas zvaigznes ļoti mīlēja Latviju. Dažām valstī ir nekustamie īpašumi. Piemēram, Alla Pugačova ar dzīvesbiedru Maksimu Galkinu labprāt pavada vasaru Jūrmalā. Stāsta, ka viņa pat nopirkusi tur elegantus apartamentus.

Dzīvoklis Jūrmalā ir arī Borisam Moisejevam. Viņš ļoti mīlēja Jūrmalu, tomēr atzina, ka viņam tur patīkot viss, izņemot komunālos maksājumus par viņa trīsistabu dzīvokli – tie Jūrmalā ir pārlieku augsti.

Moisejevam bija arī māja Jūrmalā, tomēr to viņš pārdevis.

Режиссер Алвис Херманис - Sputnik Latvija
"Tavs antipadomnieks drīkst atbraukt": kā priekš latvieša Hermaņa Putinam vīzu prasīja

Mājoklis Latvijā ir arī šoumenam Aleksandram Revvam, tomēr viņš bieži uzstājās Latvijā. Viņš pats atzīst, ka Jūrmala ir viens no labākajiem kūrortiem pasaulē.

Nekustamie īpašumi Jūrmalā ir arī Barščevska un Vitorgana ģimenēm. Mājā iepretim Krievijas vēstniecības rezidencei ir Vladimira Vinokura, Aleksandra Masļakova un Valērija Sjutkina dzīvokļi.

Mellužos uzcēla māju, apprecējās un par tēti kļuva pazīstamais aktieris Sergejs Svetlakovs. Dzīvokļus Jūrmalā nopircis arī Arkādijs Ukupņiks un Larisa Doļina.

Nesen viedokli par nekustamo īpašumu Latvijā pauda dziedātājs Oļegs Gazmanovs. Viņš pastāstīja, ka šis pirkums sagādājis viņam lieku slogu – mājokli Jūrmalā ir gandrīz neiespējami pārdot, bet nākas maksāt lielus nodokļus.

Ziņu lente
0