Satraucošās ziņas no Vašingtonas: Rinkēvičs aicināja tautiešus ievērot piesardzību

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста сторонников Д. Трампа в Вашингтоне
Акция протеста сторонников Д. Трампа в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārlietu ministrijas vadītājs Edgars Rinkēvičs pauda bažas saistībā ar nemieriem Vašingtonā, kur 6. janvārī Donalda Trampa atbalstītāji ielauzušies Kapitolija ēkā un aicināja ASV dzīvojošos Latvijas valstspiederīgos būt piesardzīgiem.

RĪGA, 7. janvāris - Sputnik. Latvijas Ārlietu ministrijas vadītājs Edgars Rinkēvičs vērsās pie tautiešiem, kas dzīvo ASV, un aicināja viņus būt uzmanīgiem un ievērot komandantstundu, kas tika ieviesta Vašingtonā sakarā ar nekārtībām. Nepieciešamības gadījumā var vērsties Latvijas vēstniecībā Vašingtonā.

"Ļoti satraucošas bildes no Vašingtonas, esmu pārliecināts, ka demokrātijas institūcijas un likuma varas principi gūs virsroku," uzrakstīja Rinkēvičs.

​"Informējam, ka Vašingtonā DC no 6. janvāra plkst. 18.00 līdz 7. janvāra plkst. 6.00 ir izsludināta komandantstunda. Mēs aicinām Latvijas pilsoņus būt piesardzīgiem, izvairīties no masu pulcēšanas vietu apmeklējuma un ievērot vietējo iestāžu norādījumus," teikts Latvijas vēstniecības Vašingtonā ziņojumā, ko citēja Rinkēvičs.

Президент США Дональд Трамп бросает маски своим сторонникам на митинге Сделаем Америку снова великой  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Donalds Tramps licis lietā savu pēdējo resursu

ASV galvaspilsētā dzīvojošie Latvijas pilsoņi aicināti sazināties ar radiniekiem un paziņot, ka viņi ir drošībā.

"Ja atrodaties Vašingtonā, aicinām paziņot tuviniekiem, ka esat drošībā. Ja nepieciešama konsulārā palīdzība, aicinām rakstīt uz e-pastu palidziba@mfa.gov.lv vai consulate.usa@mfa.gov.lv, vai arī zvanīt uz Konsulārā departamenta diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26337711," teikts ziņojumā.

Trešdien ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji, kuri sapulcējās Vašingtonā viņa atbalstam, ielauzās Kongresa ēkā, pārtraucot sēdi, kurā abām palātām bija jāapstiprina prezidenta vēlēšanu rezultāti. Tiesībsargi izmantoja asaru gāzi, gaismas granātas un neletālus ieročus. Vašingtonas policijas priekšnieks paziņoja, ka protesta laikā pilsētā bojā gājuši četri cilvēki. Vairāk nekā 50 manifestanti tika aizturēti.

Ziņu lente
0