Eksperts paskaidroja, kāpēc Eiropa nevar atteikties no "Ziemeļu straumes 2"

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель директора Института Европы РАН Владислав Белов
Заместитель директора Института Европы РАН Владислав Белов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas gāzesvads "Ziemeļu straume 2" ir galvenais elements Eiropas pārejai pie ūdeņraža enerģētikas, paskaidroja eksperts Vladislavs Belovs.

RĪGA, 5. janvāris – Sputnik. Eiropai nav iedomājama atteikšanās no "Ziemeļu straumes 2", jo tas var nodarīt nelabojamu kaitējumu Eiropas valstu "zaļajai" energostratēģijai – Eiropas Savienība ir nopietni nolēmusi pāriet pie ūdeņraža enerģētikas, konstatēja Krievijas Zinātņu akadēmijas Eiropas institūta Vācijas pētījumu centra vadītājs Vladislavs Belovs sarunā ar radio Sputnik.

Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Analītiķis ierosinājis risinājumu "Ziemeļu straumes 2" sertifikācijas problēmai

Iepriekš Krievijas vicepremjers Aleksandrs Novaks pastāstīja, ka, pateicoties Eiropas valstu un kompāniju atbalstam, projekts "Ziemeļu straume 2" tiks realizēts, lai arī ASV spiediena rezultātā tas saskaras ar zināmiem kavēkļiem.

Runa ir par Norvēģijas kompānijas "Det Norske Veritas" (DNV GL) atteikšanos sertificēt gāzesvadu, ņemot vērā ASV sankcijas, kas ieviestas pret projektu.

Belovs uzsvēra, ka ikvienam veselīgi domājošam politiķim ir jāaptver "Ziemeļu straumes 2" lielā nozīme pārejā pie klimatiski neitrālas ekonomikas, ko plānots noslēgt līdz 2050. gadam.

Ziņu lente
0