Ekonomikas ministrija izstrādā jaunu preču sarakstu iedzīvotājiem apdraudējuma gadījumā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Preču saraksts, ko Latvijas valdība apstiprinājusi 2015. gadā, Ekonomikas ministrijai šķiet pārlieku plašs. Pienācis laiks sastādīt jaunu.

RĪGA, 4. janvāris – Sputnik. Ekonomikas ministrija sākusi darbu pie jauna preču saraksta, kas tiks izsniegtas iedzīvotājiem, ja radīsies draudi valstij, stāsta jauns.lv.

Ministru kabineta noteikumos, kas pieņemti 2015. gadā, par iedzīvotāju nodrošinājumu ar pirmās nepieciešamības precēm, teikts, ka apdraudējuma gadījumā valdība nodrošinās iedzīvotājus ar higiēnas precēm, segām, apģērbu un sērkociņiem.

Готовые спички на фабрике - Sputnik Latvija
Izdzīvošanas skola: Latvijas iedzīvotājus iemācīs veidot uzkrājumus krīzes gadījumam

Šogad Ekonomikas ministrija secinājusi, ka pienācis laiks pārvērtēt preču sarakstu. Ministri uzskata, ka preču saraksts ir ļoti plašs un nelietderīgi sadalīts pēc vecuma grupām.

Jaunajā sarakstā plānots saīsināt izsniedzamo preču sarakstu, kā arī ierobežot to tikai ar precēm, kuru krājumus būs vienkāršāk atjaunot, piemēram, ziepes, tualetes papīrs, mitrās salvetes un sveces.

Jautājumā par tādu sadzīves preču izdalīšanu kā segas, zeķes, apakšveļa, šķīvji utt., EM iesaka izmantot Skandināvijas pieeju, ko praktizē arī Igaunija: laist klajā informatīvu bukletu, kurā iekļaut ieteikumus katrai mājsaimniecībai par to, kādas preces ir jānodrošina, ja valstī destabilizējas situācija teroristisku uzbrukumu, kiberuzbrukumu, dabas kataklizmu un citu nelaimju gadījumā.

Ziņu lente
0