Ķīnas Ārlietu ministrija pastāstīja par pandēmijas Covid-19 izcelsmi

© Sputnik / Артур Александров / Pāriet pie mediju bankasШэньчжэнь, Китай
Шэньчжэнь, Китай - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas ārlietu ministrs sniedza informāciju pēc medijos izskanējušajām ziņām, kas apgalvo: Pekina stingri kontrolē visus ar koronavīrusa izcelsmes saistītos pētījumus.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Koronavīrusa pandēmiju izraisījuši atsevišķi slimības uzliesmojumi visā pasaulē – par to liecina liels skaits pētījumu, paziņoja Ķīnas ārlietu ministrs Vans I intervijā aģentūrai Xinhua un Ķīnas Centrālajai televīzijai, vēsta RIA Novosti.

Politiķis uzsvēra: kan nezināmais vīruss pārsteidza Ķīnu, valstī sākās epidemioloģiska izmeklēšana, tika atrasts patogēns un publicēti visi svarīgākie dati.

Пассажиры в защитных масках возле вокзала Уханя  - Sputnik Latvija
Kur cēlies koronavīruss SARS-CoV-2? Nulles pacienta meklējumi

"Mēs bijām avangardā cīņā ar dezinformāciju, politizācijas un stigmatizācijas mēģinājumiem. Mēs bijām stingri apņēmušies panākt, lai meli neizkropļotu objektīvo stāstu un kolektīvo atmiņu par cīņu ar pandēmiju," uzsvēra Ķīnas ārlietu ministrs.

Vans I sniedza informāciju pēc tam, kad aģentūra Associated Press pērnā gada nogalē publicēja ziņas, kas apgalvo: Pekina stingri kontrolē visus ar koronavīrusa izcelsmes saistītos pētījumus, "pārtrauc dažus no tiem, vienlaikus aktīvi popularizējot alternatīvas teorijas par to, ka tas varējis rasties aiz Ķīnas robežām".

AP apgalvoja, ka Ķīnas valdība maksā simtiem tūkstošu dolāru – grantus ar bruņotajiem spēkiem saistītiem zinātniekiem, kuri nodarbojas ar vīrusa izcelsmi Ķīnas dienvidu daļā. Pie tam valdība kontrolējot viņu atklājumus un pieprasot, lai visu datu publikācijas apstiprinātu īpaša valdības kontrolēta darba grupa – tā saņemot pavēles pa taisno no Ķīnas priekšsēdētāja Sji Dziņpiņa.

Šī iemesla dēļ, atzīmēja aģentūra, pieejams ļoti neliels informācijas apjoms.

Упаковки с вакциной от коронавируса Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija
Izslimot vai vakcinēties? Patiesība par vakcīnu Covid-19 profilaksei

Ķīnas valdība informēja Pasaules veselības organizāciju par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā 2019. gada pēdējā dienā. Izrādījās, ka slimību izraisa jauna tipa koronavīruss SARS-CoV-2, bet slimība ieguva nosaukumu Covid-19. Jau 11. martā PVO informēja par vispasaules pandēmiju.

Saskaņā ar PVO datiem, pasaulē reģistrēti gandrīz 82 miljoni Covid-19 gadījumu, bet Džona Hopkinsa universitāte (ASV) informēja, ka šis rādītājs jau pārsniedzis 84 miljonus. Lielākais infekcijas gadījumu skaits ir ASV, Indijā un Brazīlijā. Krievija šajā sarakstā ieņem ceturto vietu, tai seko Francija, Lielbritānija, Itālija, Spānija, Vācija un Kolumbija.

Ziņu lente
0