Video

Vandāļi iznīcināja pieminekli amerikānietei, kuru nošāva policija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oklendas pilsētā uzstādītā skulptūra bija veltīta melnādainajai meitenei, kura gāja bojā apšaudīšanās laikā starp viņas kopdzīvotāju un policijas darbiniekiem.

Latam laukumā, kas atrodas ASV pilsētā Oklendā, nezināmi vandāļi iznīcināja Breonas Teilora krūšutēli. Vandālisma akts notika vien divas nedēļas pēc pieminekļa atklāšanas. Skulptūra bija veltīta melnādainajai meitenei, kura gāja bojā apšaudīšanās laikā starp viņas kopdzīvotāju un policijas darbiniekiem.

Kopš maija beigām vairākās lielpilsētās ASV turpinās protesti un nekārtības sakarā ar afroamerikāņa Džordža Floida nāvi pēc policistu veiktā aresta. Viens no kārtības sargiem, kurš vairākas minūtes turēja piespiestu Floidu pie zemes, apsūdzēts slepkavībā, trīs citi – par līdzdalību slepkavībā.

Protestu fonā visās ASV sākusies stihiska pieminekļu gāšana, kas veltīti Pilsoņu kara laiku dienvidu štatu pārstāvjiem. Tā skārusi pat Amerikas atklājējam Kolumbam veltītos pieminekļus – kreisie aktīvisti viņam pārmet Amerikas pamatiedzīvotāju genocīdu.

Ziņu lente
0