Covid-19 dēļ Latvijā sākas problēmas ar morgiem

© pixabayБольничная палата
Больничная палата - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slimnīcām nācās palielināt vietu skaitu morgos, nav izslēgts, ka būs jāizmanto autofurgons mirstīgo atlieku glabāšanai.

RĪGA, 1. janvāris — Sputnik. Pandēmija Covid-19 izraisījusi zināmu mirstības pieaugumu Latvijā, slimnīcām ir jāmeklē risinājumi, ziņo Bb.lv.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir palielinājusi vietu skaitu savās morgos. Steidzamā kārtā tika atjaunoti divi iepriekš slēgtie morgi — stacionārā "Biķernieki" un Tuberkulozes un plaušu slimību centrā. Pateicoties tam, ķermeņu glabāšanas vietu skats palielinājies par 20 vienībām klāt jau esošajām 72 vietām.

Кандидат медицинских наук, врач-иммунолог Николай Крючков - Sputnik Latvija
Imunologs paskaidroja, kam vajadzētu vakcinēties pret Covid-19 pirmajiem

Turklāt ķermeņu uzglabāšanai plāno izmantot mobilo morgu, proti, autofurgonu. Tur var izvietot no 50 līdz 100 ķermeniem.

Tiek arī atzīmēts, ka brīvdienās vai svētku laikā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas patoloģijas centrā ir vislielākais aizpildījums. Tas notiek tāpēc, ka nestrādā nedz kapsētas, nedz apbedīšanas biroji.

Tāpat bieži vien radinieki nevar paņemt mirušā ķermeni, jo paši ir inficēti ar Covid-19 un ievēro pašizolācijas režīmu.

Atgādinām, ka Latvijā pēdējā laikā ik dienu mirst vairāk nekā 10 pacienti ar apstiprinātu koronavīrusu.

Pagājušajā sestdienā, 26. decembrī, Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) ziņoja par 44 nāves gadījumiem Covid-19 epidēmijas rezultātā, kas varētu kļūt par mirstības rekordu pandēmijas laikā Latvijā. Tomēr vēlāk noskaidrojās, ka 27. decembrī saņemtās atskaites par 44 mirušiem pacientiem ietver ne tikai datus par iepriekšējo dienu, bet arī letālos gadījumus vairāku dienu laikā.

Ziņu lente
0