Paģiras un kā ar tām cīnīties

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvojoties svētkiem, laicīgi jāparūpējas par savu veselību un jāizvēlas Jaungada galdam pareizie dzērieni un produkti.

RĪGA, 1. janvāris - Sputnik. Par dzērienu, kas izraisa visspēcīgākās paģiras, tika nosaukts viskijs, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz Medikforum.

Tiek atzīmēts, ka pārsvarā organisma reakcija ir atkarīga no dzēriena krāsas intensitātes, proti, bezkrāsaino alkoholu cilvēki panes vieglāk. Tas ir skaidrojams ar to, ka dažādi piejaukumi, kuru dēļ dzēriens iegūst krāsu un garšu, pasliktina cilvēka stāvokli.

Otro vietu pēc paģiras smaguma ieņem tumšais rums, tālāk seko burbons, sarkanvīns un brendijs. Turklāt eksperti norāda, ka kokteiļi stāv "atsevišķā rindā", jo tajos var būt sajaukti vairāki alkohola veidi.

Алкоголизм - Sputnik Latvija
Nopirkt šnabi ir vienkāršāk nekā grāmatu: cilvēku attiecības ar alkoholu

Tāpat speciālisti norāda uz alus bīstamību, ko cilvēki bieži dzer lielā daudzumā. Viņi norāda, ka paģiru risks pieaug ne tikai atkarībā no alkohola veida, bet arī no izdzertā daudzuma.

Mazināt paģiru simptomus no rīta palīdzēs produkti ar augstu aminoskābes L-cisteīns saturu.

Ievērojamos daudzumos L-cisteīns ietilpst tādu produktu sastāvā kā jēlas vistas olas, saulespuķu sēklas vai zaļie zirnīši.

Turklāt toksikologi iesaka dzert pēc iespējas vairāk šķidruma, lai pasargātu sevi no organisma atūdeņošanās riska. Tomēr jāatzīmē, ka ne visi dzērieni ir vienādi piemēroti.

Ir vērts atturēties no tējas vai kafijas lietošanas, bet, piemēram, morsi, kompoti, gurķūdens un skābētu kāpostu sula var atvieglot stāvokli.

Vēl jāatceras, ka cilvēkam alkohola reibumā ir samazināta imunitāte, kas palielina izredzes saslimst vai inficēties ar vīrusu, tai skaitā, koronavīrusu.

Ziņu lente
0