Latvijā strauji kritis jauno gadījumu un Covid-19 testu skaits

© Sputnik / Sergey MelkonovИнформационный стенд у пункта для сдачи анализа на COVID-19
Информационный стенд у пункта для сдачи анализа на COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskatoties uz jauno Covid-19 gadījumu skaita samazināšanos, saslimušo īpatsvars Latvijā pieaug.

RĪGA, 1. janvāris - Sputnik. Pagājušās diennakts laikā Latvijā konstatēti 711 jauni koronavīrusa infekcijas gadījumi, miruši deviņi pacienti ar Covid-19 diagnozi, paziņojis Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

​Iestāde informē, ka aizvadītās diennakts laikā Latvijā tika veikti 3960 Covid-19 testi, konstatēti 711 jauni saslimšanas gadījumi. Tādējādi apstiprināto rezultātu īpatsvars ir 18%. Turklāt iepriekšējā dienā bija 1861 jaunu gadījumu skaits un tika veikti 12 395 izmeklējumu, kas nozīmē 15% apstiprināto rezultātu.

Tādējādi, neskatoties uz jauno Covid-19 gadījumu skaita samazināšanos, saslimušo īpatsvars Latvijā pieaug.

Профессор факультета биоиженерии и биоинформатики МГУ М. В. Ломоносова, вице-президент Сколтеха по биомедицинским исследованиям Михаил Гельфанд  - Sputnik Latvija
Antibiotikas vairs nelīdzēs? Zinātnieks par koronavīrusa sekām

Kā norāda SPKC, pēdējo divu nedēļu laikā Latvijā ir konstatēti 12 188 koronavīrusa infekcijas gadījumi, kumulatīvā saslimstība ir 634,8 gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Tas ir gandrīz par 100 gadījumiem vairāk nekā pirms 10 dienām, kad tika piefiksēts pirmais maksimālais saslimšanas gadījumu skaits dienā. Kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar jauno koronavīrusu Latvijā kopumā diagnosticēta 41 615 cilvēkiem, 643 pacienti miruši.

Lai novērstu koronavīrusa infekcijas izplatīšanos, Latvijas valdība Jaungada svētkos ieviesa "mājsēdi" līdz 4. janvārim, arī 8. un 9. janvārī iedzīvotājiem aizliegts atrasties ārpus mājas no pulksten desmitiem vakarā līdz pieciem rītā, izņemot gadījumus, kad nepieciešamība ir apstiprināta ap attiecīgo apliecinājumu. Ārkārtējās situācijas režīms Latvijā pagarināts līdz 7. februārim.

Ziņu lente
0