Lavrovs apsolījis stingrus pasākumus, ja ADL dalībnieki nolems iztapt ASV

© Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atvērto debesu līguma dalībvalstu reakcija uz Maskavas prasību sniegt skaidras juridiskās garantijas par savu saistību izpildi bija miglaina, atzīmēja Krievijas ārlietu ministrs.

RĪGA, 30. decembris - Sputnik. Krievija vēl nav saņēmusi garantijas par Atvērto debesu līguma ievērošanu no tā dalībniekiem, tātad vienošanās liktenis ir apšaubāms, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā RIA Novosti.

США вышли из Договора по открытому небу. Чем это обернется - Sputnik Latvija
Video
ASV izstājās no Atvērto debesu līguma. Pie kā tas novedīs

Atvērto debesu līguma dalībvalstu pirmā reakcija uz Maskavas prasību sniegt skaidras juridiskās garantijas par savu saistību izpildi bija miglaina, atzīmēja Krievijas ārlietu ministrs.

"Tikpat nesaprotama bija arī atbilde uz mūsu otru prasību garantēt novērošanas lidojumu iespēju visā dalībvalstu teritorijā, ieskaitot tajās izvietotos citu valstu objektus, kas nav ADL dalībnieces.

Bet mums ir dati par to, ka ASV to ļoti nevēlētos un cenšas panākt no saviem sabiedrotajiem, lai viņi mums liktu šķēršļus," teica ministrs.

"Tāpēc mēs brīdinājām partnerus ADL ietvaros, ka pustoņi šeit nav pieņemami. Ja atlikušās dalībvalstis gribēs iztapt ASV, mūsu stingrie atbildes pasākumi nebūs ilgi jāgaida. Mēs esam gatavi turpināt sadarbību ADL ietvaros tikai tajā izpratnē, ka tuvākajā laikā visas ADL atlikušās valstis dos mums tiešas un stingras juridiskās garantijas par gatavību ievērot tā prasības," paziņoja Lavrovs.

"Pagaidām mēs tādas garantijas neesam saņēmuši, tāpēc ADL tālākais liktenis ir apšaubāms," viņš uzsvēra.

21. novembra naktī ASV noslēdza izstāšanos no Atvērto debesu līguma. Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Maskava vēlas stingras garantijas par to, ka līguma atlikušās dalībvalstis pildīs savas saistības. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka ASV izstāšanās no Atvērto debesu līguma padarīs vienošanos dzīvotnespējīgu.

Ziņu lente
0