Politika

Cīņa ar Covid-19 Benija Hila šovu stilā: Ušakovs par to, kāpēc cilvēki netic vakcīnai

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков с супругой Иветой Страутиней-Ушаковой во время митинга на Ратушной площади
Мэр Риги Нил Ушаков с супругой Иветой Страутиней-Ушаковой во время митинга на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Nekādā gadījumā nedrīkst cilvēkiem dot naudu un lai krievvalodīgie Latvijas iedzīvotāji paliek viens pret vienu ar Mališevas padomiem," valdības pieļauto kļūdu sarakstu Nils Ušakovs noformējis kā sarkastisku algoritmu, ko Latvijas valdība spīdoši izpildījusi.

RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs uzskaitījis galvenos iemeslus, kuru dēļ, pēc viņa domām, Latvijas iedzīvotāji neuzticas vakcīnai pret Covid-19. Lai padarītu domu skaidrāku, Ušakovs nolēma ķerties pie amizanta algoritma: "10 punkti. Ko vajag darīt, lai cilvēki Latvijā neticētu vakcīnai pret koronavīrusu", ko publicēja Facebook.

Pirmie divi punkti skar hronisku līdzekļu trūkumu medicīnai, izglītībai un zinātnei, lai cilvēki ticētu Instagram influenceriem gluži kā zinātņu doktoriem, bet par slimībām spriestu no Google vai noplēšamā kalendāra lapiņām.

Министр финансов Янис Рейрс несет портфель с проектом бюджета на 2021 год - Sputnik Latvija
Ekonomikas brīnuma gaidās: Saeima apstiprināja 2021. gada budžetu

Tāpat, lai nodrošinātu cilvēku neuzticību, ir jāievēl neveiksmīgākais valsts parlaments valsts vēsturē. "Četri no svarīgākajiem parlamenta komisijas vadītājiem ir vai nu tiesvedības stadijā, vai izmeklēšanas stadijā. Nu, kā var neticēt šādiem cilvēkiem?" ironizēja Ušakovs.

Šis parlaments ievēlējis svarīgākajos amatos cilvēkus, kuri nav saņēmuši nekādu vēlētāju mandātu. Piemēram, premjerministrs Krišjānis Kariņš vēlēšanās nepiedalījās vispār. Veselības ministre Ilze Viņķele piedalījās, bet zaudēja un netika ievēlēta.

"Kā Saeimā ievēl valsts prezidentu labāk neatgādināt, bet rezultāts katru reizi iepriecina," atgādināja politiķis.

Turpinot savus "kaitīgos padomus", eirodeputāts pievērsās valdības soļ9iem pandēmijas laikā

"5. Vajag sākt cīņu ar vīrusu Benija Hilla šova stilā, ieviest pēc iespējas vairāk pretrunīgu ierobežojumu, dot cilvēkiem 1 dienu, lai tam sagatavotos, pēc tam ierobežojumus vairākas reizes mainīt. Ļoti palīdz, kad pēc lēmuma par ierobežojumu ieviešanu, ministri, kas paši tos ir pieņēmuši, sāk šos ierobežojumus kritizēt. Rīcības secība un loģika vienmēr ir svarīgas," Ušakovs ironizēja.

Viņš pieminēja arī visus gadījumus, kad valsts augstākās amatpersonas radījušas sašutumu un izsmieklu "Augstāk stāvošās amatpersonas nedrīkst klusēt. Jo vairāk muļķību viņi pateiks, jo labāk. Katra mēme sociālajos tīklos par tēmu – prezidenta, premjerministra vai veselības ministres citāts, noteikti vairo ticību valdībai," noteica Ušakovs.

Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
"Saskaņa" atgriezīsies un visu sakārtos: Nils Ušakovs vēl veiksmi jaunajam Rīgas mēram

Nākamais punkts skar nepietiekamo atbalstu krīzes periodā. Atgādināsim, ka koronavīrusa pirmā viļņa laikā Latvija bija skopākā Baltijā no finansējuma piešķiršanas viedokļa.

"Nekādā gadījumā pandēmijas laikā nedrīkst cilvēkiem dot naudu. Kur tas ir redzēts, lai Latvijas iedzīvotājiem krīzes laikā palīdzētu? Tas nenotika agrāk, nevajag pie tā pieradināt arī tagad, citādi tautu bez pieredzes var arī izlutināt," raksta Ušakovs.

Nākamais "padoms" attiecas uz sadarbību ar krievvalodīgajiem. Neskatoties uz koronavīrusa krīzi, kad informācija un saziņa glābj dzīvības, uzbrukumi krievvalodīgajiem medijiem Latvijā neapklusa. Valdības izkropļoto loģiku un tās sekas Ušakovs aprakstīja sekojoši:

"Vajag pēc iespējas mazāk izmantot krievu valodu komunikācijā. Ļoti palīdz lielākās daļas vietējo krievu ziņu kanālu atslēgšana. Lai krievvalodīgie Latvijas iedzīvotāji paliek viens pret vienu ar Mališevas padomiem. Vīruss taču neizplatās no krieviem uz latviešiem."

Politiķis atgādināja arī par mēģinājumiem uzvelt "koviddisidentiem" vainu par neveiksmēm cīņā ar vīrusu.

"Visus, kas kaut kādu iemeslu dēļ netic valdībai un parlamentam, saukt par kartupeļiem, smieties par viņiem un aicināt stučīt par visiem noteikumu pārkāpējiem attiecīgajiem orgāniem," Ušakovs deva vēl vienu "padomu".

Viņš kritizē arī vakcinācijas plānu:

"Visbeidzot, svinīgi atvest 10 000 vakcīnu, lai vakcinācijas process ar līdzšinējiem prognozējamiem tempiem aizņemtu apmēram 25-30 gadus. Kur gan steigties?" viņš konstatēja.

Tomēr publikāciju Ušakovs noslēdza optimistiski:

"Lai 2021.gadā neviens no šiem 10 punktiem vairs neatkārtotos! Veiksmīgu visiem 2020.gada pēdējo nedēļu!"

Iepriekš vēstīts, ka no 28. decembra Latvijā sākās vakcinācija koronavīrusa profilaksei. Pie tam lielākā daļa iedzīvotāju neplāno vakcinēties. Tiesa, šī informācija nav tik aktuāla, jo tuvākā pusgada laikā vakcīnu pietiks tikai riska grupai.

Ziņu lente
0