Nosaukts vienkāršs veids, kā atjaunot seju un ķermeni

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasВозобновление работы фитнес-центров после карантина
Возобновление работы фитнес-центров после карантина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Muskuļu apjoms samazinās līdz ar vecumu. Lai novērstu šo procesu, ir nepieciešams lietot uzturā proteīnu, taču vēl labāk būtu nodarboties ar sportu. Fiziskā slodze ne tikai palielinās muskuļu masu, bet arī atdzīvinās ķermeni un uzlabos garastāvokli.

RĪGA, 27. decembris - Sputnik. Muskuļu masas pieaugums ļauj cilvēkam izskatīties jaunākam, paziņoja Ritsumeikan universitātes Sporta veselības fakultātes profesors Satosi Fudzita. Par to ziņo vietne Nihon Keizai, pilnu raksta tekstu lasiet InoSMI portālā.

Profesors ieteica regulāri nodarboties ar sportu un lietot uzturā olbaltumvielas, kas ir nepieciešamas muskuļu augšanai.

Saskaņā ar pētījumiem, sporta nodarbības uzlabo ādas elastību un struktūru. Vingrinājumi padara cilvēka ādu biezāku, jo tādejādi paaugstinās komponenta saturs, ko sauc par biglikānu. Cilvēkiem ar biezāku ādu ir mazāk pigmenta plankumu, grumbu un ādas nepilnībām, teikts rakstā.

"Skaistam augumam un pareizai stājai ir nepieciešami muskuļi. Tiem, kas tievē, ir jāpievērš uzmanība nevis masai, bet gan muskuļu palielināšanai un tauku audu samazināšanai. Fiziskie vingrinājumi sadedzina taukus," norāda profesors.

Turklāt viņš atzīmēja, ka olbaltumvielu lietošana uzturā padarīs muskuļu veidošanos efektīvāku. Piemēram, ikdienā rekomendēts apēst plaukstas lieluma zivs vai gaļas gabalu.

Turklāt ir pulverveida proteīna piedevas, ko sajauc ar ūdeni vai pienu. Var arī lietot uzturā proteīna batoniņus, piena sūkalas, kazeīnu un soju.

Proteīnu lietošana pēc fiziskiem vingrinājumiem vēl vairāk aktivizē muskuļu sintēzi. Šis process ilgst divu dienu laikā pēc treniņa.

"Kad jūs izlaižat sporta nodarbības, jums ir jāsaņem proteīns. Tā muskuļi veidosies labāk," uzsvēra eksperts.

Līdz ar treniņiem viņš ieteica lietot piena produktus, jo tie ir bagāti ar aminoskābi leicīnu, kas stimulē muskuļu sintēzi.

"Gaļas, zivis vai olu gremošana prasa noteiktu laiku, taču aminoskābes un olbaltumvielas ir ātri sagremojamas, un tā ir tās priekšrocība. Tām arī piemīt muskuļu sintēzes "ieslēgšanas" funkcija, tāpēc tās ir derīgas, ja jums nav laika ēdienkartes izdomāšanai un ēdienu gatavošanai," Fudzta ieteica.

Par vēl vienu patīkamu fizisko vingrinājumu bonusu zinātnieks nosauca garastāvokļa un koncentrācijas uzlabošanos, kā arī stresa samazināšanos. Turklāt, pateicoties sportam, paātrinās vielu apmaiņa.

"Jūs nepieņemsities svarā, pat ja ēdīsiet tikpat daudz, cik agrāk," secināja profesors.

Ziņu lente
0