Krievijas prezidents pieņēmis lēmumu par koronavīrusa vakcīnu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 17 декабря 2020
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 17 декабря 2020 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kļuvis zināms, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pieņēmis lēmumu par vakcīnu Covid-19 profilaksei. Pirms divām dienām noskaidrojās, ka vakcīna "Sputnik V" ir droša un efektīva arī cilvēkiem vecuma no 60 gadu vecuma.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pastāstīja, kādu lēmumu valsts vadītājs pieņēmis par vakcīnu Covid-19 profilaksei, stāsta RIA Novosti.

"Putins pastāstīja, ka vakcinēsies no koronavīrusa. Gaidīja, kad tiks noslēgtas visas formalitātes," teica Peskovs.

Медицинская сестра набирает в шприц вакцину Гам-КОВИД-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija
"Sputnik V" ir izcili efektīva senioriem

Sestdien, 26. decembrī Krievijas Veselības ministrija informēja: pētījumi pierādījuši, ka pirmā vakcīna pret koronavīrusu pasaulē "Sputnik V" ir efektīva un droša arī cilvēkiem vecumā no 60 gadiem.

"Sputnik V" parādīja efektivitāti virs 90% šajā vecuma grupā. Noskaidrojies arī tas, ka vakcīna pilnībā aizsargā no Covid-19 smagiem gadījumiem.

Krievijas Veselības ministrija pēc klīniskiem izmēģinājumiem apstiprinājusi preparāta pielietošanu cilvēkiem vecumā no 60 gadiem. Tagad vakcīnu var saņemt cilvēki vecumā no 18 gadiem.

Šodien Maskavā sākas pieraksts koronavīrusa vakcīnai arī senioriem.

Ziņu lente
0