Krievijas Federācijā apstiprinātas sankcijas par cenzūru pret Krievijas medijiem

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasГосдума РФ
Госдума РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbildes sankciju likums par cenzūru pret Krievijas medijiem paredz iespēju bloķēt un palēnināt trafiku interneta platformām, kā arī uzlikt administratīvos sodus.

RĪGA, 27. decembris - Sputnik. Krievijas Federācijas padome ir apstiprinājusi atbildes sankciju likumu par cenzūru pret Krievijas plašsaziņas līdzekļiem ārvalstu interneta platformās, vēsta RIA Novosti.

Saskaņā ar likumu, ārvalstu interneta platformas var saņemt sodu par piekļuves ierobežošanu rases, nacionālās un politiskās piederības informācijai. Šie pasākumi skars ne tikai sociālos tīklus, bet arī lielās IT platformas. Turklāt lēmums par pasākumiem attiecībā uz ārvalstu platformām tiks pieņemts pēc saskaņošanas ar Krievijas Ārlietu ministriju.

Здание МИД Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas ĀM uzskata krievu žurnālistu vajāšanu par valsts iekšējo lietu

Ģenerālprokurors pēc saskaņošanas ar KF Ārlietu ministriju varēs piešķirt informācijas resursa valdītājam personas statusu, kas pieļauj diskrimināciju pret Krievijas medijiem, kas draudēs ar sankcijām interneta platformai.

Atbildes sankciju likums attiecībā uz ārvalstu interneta platformām attieksies arī uz Twitter, Facebook un YouTube. Šī iniciatīva apstiprināta atbildei uz vairākām cenzūras izpausmēm attiecībā uz Krievijas medijiem ārvalstu sociālajos tīklos.

Likums ir iesniegts apstiprināšanai Krievijas Federācijas prezidentam.

Ārvalstu resursam, kurš atcēlis cenzūru pret Krievijas medijiem, būs jāinformē par to Krievijas pārraudzības iestāde Roskomnadzor, pēc tam ģenerālprokurors pēc saskaņošanas ar Ārlietu ministriju atceļ lēmumu par pasākumiem. Likums paredz iespēju bloķēt, palēnināt trafiku un uzlikt administratīvos sodus.

Naudas sods par cenzūru attiecībā uz Krievijas medijiem interneta platformām būs no vairākiem tūkstošiem līdz 3 miljoniem rubļu. Bloķēšana un interneta platformu trafika palēnināšana atbildē uz Krievijas mediju cenzūru var tikt piemērotas kopā ar sodiem, jo "viens citu neatceļ", bet atsevišķu lappušu vai visa resursa bloķēšana būs atkarīga no pašas interneta platformas iespējām.

Ziņu lente
0