Krievijas ĀM atbildēja uz apsūdzībām par kiberuzbrukumu ASV

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗдание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija pieļāva, ka apsūdzības par kiberuzbrukumu ASV resoriem slēpj mēģinājumu neļaut Džo Baidenam uzlabot sadarbību ar Maskavu.

RĪGA, 25. decembris - Sputnik. Krievija pieļauj iespēju, ka pārmetumi Maskavai par kiberuzbrukumiem ASV resoriem ir mēģinājums neļaut Džo Baidenam uzlabot sadarbību ar Maskavu, konstatēja ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.

"Tomēr nevar izslēgt, ka jauno pret mums vērsto apsūdzību patiesais mērķis ir mēģinājums neļaut ievēlētajam prezidentam Baidenam sakārto sadarbību ar Maskavu, tostarp arī starptautiskās informācijas drošības jautājumos," Zaharova teica brīfingā presei.

ASV apsūdzībām par Krievijas saikni ar masveida hakeru uzbrukumu amerikāņu federālajām idejām nav pierādījumu, paziņoja Marija Zaharova.

"Tas viss, protams, kā vienmēr, bez jebkādiem datiem, skaitļiem, vismaz kaut kādām atsaucēm," konstatēja Zaharova.

Viņa atgādināja, ka ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo 2019. gada 14. maijā preses konferencē pēc tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu savas valsts vārdā uzsvēra vēlmi "uzlabot mūsu valstu attiecības".

"Viņš apliecināja, ka dara visu iespējamo, lai spertu soļus šajā virzienā. Tagad mēs redzam, kādus tieši. Tā vietā tagad no valsts galvenā diplomāta puses mēs dzirdam atklāti naidīgus izteicienus, kas nebūt neveicina divpusējā dialoga normalizāciju. Maika Pompeo paziņojumā nebija nekā jauna līdztekus jau tradicionālajām apsūdzībām hakeru uzbrukumos... Šajā uzrunā no jauna izskanēja nepamatoti pārmetumi par Krievijas bezatbildīgo rīcību kibertelpā," atzīmēja Zaharova.  

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo apgalvoja, ka "pietiekami droši" varot runāt par Krievijas dalību plašos kiberuzbrukumos ASV valsts iestāžu sistēmām. Tiesa, vēlāk ASV pašreizējais prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka ar hakeru uzbrukumu virknei ASV resoru, iespējams saistīta nevis Krievija, kā apgalvo virkne mediju, bet gan Ķīna, un uzsvēra, ka mediji pārspīlējuši kiberuzbrukuma mērogu.

Savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apliecināja, ka Maskava nav saistīta ar kiberuzbrukumiem.

Ziņu lente
0