Viedoklis

Pat poļi jau ir samierinājušies. "Ziemeļu straumi 2" vairs neizdosies apturēt

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Ленинградской области
Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau 2015. gadā, kad viss sākās, neviens neiebilda pret jaunu gāzesvadu, izņemot Poliju un Baltiju, kas cerēja uz ASV. Sankcijas patiešām likušas ievilkties būvdarbiem, tomēr galvenais mērķis nav sasniegts.

Pat poļu mediji jau atzīst, ka neviens vairs nespēs likt šķēršļus "Ziemeļu straumes 2" noslēgumam. ASV, kas tik bravūrīgi dalīja sankcijas, tagad vairs nav pa spēkam apturēt gāzesvada būvdarbus, atzīmēja radio Sputnik autore Mila Žuravļova.

Poļu politologs Kšištofs Kavenckis rakstā, ko publicēja avīze Nasz Dziennik, sprieda, ka Eiropas attieksme pret "Ziemeļu straumes 2" likteni ir pasīva. Gāzesvads kaitina tikai ASV, tomēr arī Vašingtonai tas vairs nav pa zobam. Līdzīgu viedokli pauda arī bulgāru politoloģe Ņina Dulgerova.

Jau 2015. gadā, kad darbi tikai sākās, Eiropa bija bezspēcīga.

Iebilda tikai Polija un Baltija. Toreiz lielas cerības tika liktas uz ASV. Patiešām, sankcijas ievilka būvdarbus garumā, tomēr galvenais mērķis nav sasniegts – projekts nav iesaldēts, atzīmēja Kavencka kungs.

Ежегодная пресс-конференция президента РФ Владимира Путина - Sputnik Latvija
"Tāpat kā divreiz divi ir četri". Putins novērtēja "Ziemeļu straumes 2" perspektīvas

Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā lielajā preses konferencē pastāstīja, ka būvdarbi ir gandrīz pabeigti. Viņa vārdi kļūst par realitāti, ir pārliecināts poļu politologs. Šajā kontekstā ļoti svarīgi ir arī tas, ka Vācija nevar ne sagaidīt, kad pa cauruļvadiem sāks plūst tai izdevīgāka degviela. Tāpēc pat domstarpībām situācijā ar Alekseju Navaļniju vietas "Ziemeļu straumes 2" īstenošanā nebija.

Politologs Kavenckis prognozēja tālākos notikumus pēc Džo Baidena inaugurācijas 20. janvārī. Viņš ir pārliecināts, ka vācu lobiji darīs visu iespējamo, lai gāzesvads tiktu pabeigts, tāpēc paši "pastrādās" ar Vašingtonu, un Krievijai roka nebūs jāpieliek.

Eksperts secināja, ka ASV sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2" bija ieviestas pārāk vēlu. Jaunās sankcijas, kas pagaidām buksē starp Trampu un Kongresu, arī diezin vai sasniegs savu mērķi. Projekta liktenis ir acīmredzams – gāzesvads būs.

Ziņu lente
0