Krievijas floti papildinās divi "Borei A" klases zemūdens atomkreiseri

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasПодводный крейсер "Князь Владимир"
Подводный крейсер Князь Владимир  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs informēja, ka nākamgad valsts jūras kara flote saņems divus ar ballistiskajām raķetēm "Bulava" bruņotus zemūdens atomkreiserus.

RĪGA, 24. decembris - Sputnik. Nākamgad Krievijas Jūras kara floti papildinās divas "Borei A" klases stratēģiskās zemūdenes, turklāt kopumā flote saņems 32 kuģus, informēja valsts aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu, vēsta RIA Novosti.

"2021. gadā Aizsardzības ministrijai ir jāatrisina virkne prioritāru uzdevumu. (..) Pieņemt flotes sastāvā divus projekta "Borei A" zemūdens atomkreiserus – "Knaz Oleg" un "Generalissimus Suvorov", bruņotus ar ballistiskajām raķetēm "Bulava". (..) Pieņemt Jūras kara flotes sastāvā četras zemūdenes, sešus kuģus, 22 kuterus un sagādes kuģus," viņš pastāstīja.

Ministrs norādīja, ka līdz 2024. gada beigām mūsdienīgā bruņojuma līmenis Krievijas Bruņotajos spēkos sasniegs gandrīz 76%.

"Mūsdienīgo paraugu iepirkumu ieplānotie rādītāji, pateicoties veiktajiem pasākumiem, ļaus līdz 2024. gada beigām pacelt armijas un flotes mūsdienīgā bruņojuma līmeni līdz 75,6%," viņš konstatēja.

Зенитный ракетно-пушечный комплекс «Панцирь-МЕ» в экспозиции форума «Армия-2018» - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievu ieroči: 2020. gada provizoriskie rezultāti

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka armijas un flotes tehniskā modernizācija prasa jaunas bruņoto spēku formas un darbības metodes. Šiem nolūkiem ir jāattīsta militārā zinātne un jāņem vērā fakts, ka vairākās valstīs parādās bruņojums uz jaunu fizikas principu bāzes.

"Armijas un flotes tehniskā modernizācija prasa jaunas bruņoto spēku formas un darbības metodes, bet šiem nolūkiem ir jāattīsta militārā zinātne. Ne tikai jāapgūst mūsdienu bruņoto konfliktu un lokālo karu pieredze, bet arī jāizstrādā prognozes nākotnei, tostarp jāņem vērā uz jauniem fizikas principiem balstīta bruņojuma parādīšanās vairāku ārvalstu armijās. Mums tas ir zināms, mēs pie tā strādājam, tomēr tam ir pastāvīgi jāpievērš uzmanība," Krievijas prezidents norādīja Aizsardzības ministrijas kolēģijā.

Ziņu lente
0