Stradiņa slimnīcas mediķi ar šausmām gaida svētkus

© Sputnik / Sergey MelkonovОперационная в больнице им. Паула Страдиня
Операционная в больнице им. Паула Страдиня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ik dienas Stradiņa klīniskajā slimnīcā ar Covid-19 saslimst 4-7 darbinieki, lielākā daļa gultasvietu jau aizņemta, situācija tikai pasliktinās, pastāstīja slimnīcas mediķis.

RĪGA, 23. decembris — Sputnik. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārsts Kārlis Rācenis pastāstīja, ka ik dienas slimnīcā saslimst 4-7 darbinieki un situācija arvien pasliktinās, raksta Lsm.lv. Ārsti ar bažām gaida svētkus – diezin vai šis laiks būs mierīgs veselības aprūpes jomā, jo lielākā daļa gultasvietu jau ir aizņemtas, uzsvēra Rācenis.

Viņš atgādināja, ka regulāri kāds darbinieks nonāk karantīnā, pašizolācijā vai arī arī pats saslimst. Nepārtraukti tiek atjaunots saraksts ar rezervistu ārstiem, kuri nepieciešamības gadījumā var nākt strādāt slimnīcā, bet arī šie resursi ir ierobežoti.

Скорая помощь в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Latvijas medicīna pārgājusi ārkārtējās situācijas režīmā

Rācenis atzīmēja, ka valstī ieviestie ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai nav pietiekami, lai inficēto skaits kristos. Pēc viņa domām, veselīas aprūpes nozarē nepieciešamas zināmas nianses, piemēram, jāparūpējas par pacientu ārstēšanu ar skābekli mājas apstākļos – tas palīdzēs atslogot slimnīcas.

Mediķis norādīja arī uz to, ka sociālās aprūpes centros trūkst personāla, tāpēc Covid-19 pacienti nonāk slimnīcās pārāk vēlu, lai sniegtu efektīvu ārstēšanu.

Iepriekš vēstīts, ka sociālās aprūpes centrā "Derpele" Bauskas novadā noticis Covid-19 uzliesmojums. Centra vadītāja Inta Savicka atklāja, ka inficēta vairāk nekā puse no pansionāta iemītniekiem, kā arī puse darbinieku. Situācija tiekot risināta, piesaistot personālu no citiem pansionātiem.

Inta Savicka pastāstīja, ka centrs būs ļoti pateicīgs par palīdzību iemītnieku kopšanā, un atgādināja: ikviens var nonākt līdzīgā situācijā, un pēc tam, iespējams, arī viņas vadītais pansionāts kādam sniegs palīdzīgu roku.

Ziņu lente
0