Kremlis komentēja ASV jaunās sankcijas

© Sputnik / Igor Mikhalev / Pāriet pie mediju bankasКапитолий Вашингтона
Капитолий Вашингтона - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Savienoto Valstu Tirdzniecības ministrija nāca klajā ar Krievijas un Ķīnas kompāniju sarakstu, kas, viņuprāt, saistītas ar bruņotajiem spēkiem. Politiķi klāsta, ka tas esot tikai sākums.

RĪGA, 23. decembris — Sputnik. Savienoto Valstu jaunās sankcijas Kremlis nosauca par kārtējo naidīgo soli, vēsta RIA Novosti. 

"Atliek tikai nožēlot, ka kārtējā aizejošā ASV administrācija cenšas dot spērienu Krievijas un ASV divpusējām attiecībām, kuru stāvoklis jau tāpat ir ļoti slikts. Katrs šāds spēriens attālina mūs no normalizācijas brīža un ārkārtīgi apgrūtina izeju no šī mūsu divpusējās attiecības postošā kritiena," paziņoja prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija
ASV neatmetīs centienus kaitēt "Ziemeļu straumei 2"

Iepriekš Savienoto Valstu Tirdzniecības ministrija publicēja sankciju sarakstu, kurā iekļautas 103 kompānijas no Krievijas un Ķīnas – pēc Vašingtonas domām, tās saistītas ar bruņotajiem spēkiem. Cita starpā sankcijas vērstas pret Aizsardzības ministriju, Ārējās izlūkošanas dienestu, speciālo lidotāju vienību "Rossija", korporācijām "Rosoboroneksport", "Rosteh", "MiG", diviem "Roskosmos" uzņēmumiem, AS "Tupoļev" un citiem lieliem uzņēmumiem aviācijas, kosmosa un citās nozarēs.

Dokumentā norādīts, ka tā ir tikai pirmā daļa no kompāniju saraksta, kas saistītas ar bruņotajiem spēkiem. Tām tiks ierobežota dažu ASV preču un tehnoloģiju tirdzniecība.

Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs atzīmēja, ka Vašingtona nolēmusi nerēķināties ar savu uzņēmēju interesēm.

Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs konstatēja, ka pašreizējā ASV prezidenta Donalda Trampa administrāciju pārņēmis "atvadu aktivitātes" vilnis.

Ziņu lente
0