Viedoklis

Tie nav ārvalstnieki: apdraudējuma meklējumi Latvijā noveduši pie valdības

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Эгилс Левитс на Братском кладбище в Риге в День Лачплесиса
Президент Латвии Эгилс Левитс на Братском кладбище в Риге в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesen Latvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns salīdzināja Latvijas līderus ar klauniem, bet prezidentu Egilu Levitu – pat ar Donaldu Trampu (šajā vietā vismaz vienam no abiem vajadzētu apvainoties)...

Labi, lai nu būtu, nekādu sensāciju salīdzinājums nav nesis. Latvijas prezidents Egils Levits nenogurstoši pārsteidz tautu ar ekstravagantiem izteikumiem. Toties bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns piezīmēja: viņš nebūšot pārsteigts, ja nākamajās uzrunās ieteikumus nenēsāt sejas maskas Levits nodēvēs jau par Kremļa provokāciju. Ģeniāla prognoze!

To Jurkāns teica radio Baltkom ēterā 10. decembrī, un tajā pašā dienā intervijā Aizsardzības ministrijas portālam Sargs.lv prezidents mīļi piepildīja viņa prognozi, sakot, ka aicinājumi nenēsāt maskas, izrādās, esot hibrīdkara daļa. Tad jau ir skaidrs, kas tur ar Latviju tik hibrīdi karot. Viena kaimiņvalsts, kuras vārdu Latvijā nav pieņemts lieku reizi pieminēt, gluži kā Volanu de Mortu.

Re, kā. Tad daudzas lietas kļūst skaidras kā diena. Nesenie masu protesti Rīgas centrā, kuru dalībnieki demonstratīvi nevalkāja maskas un piedevām pieprasīja valdības demisija – tagad ir saprotams, kas tur pielicis roku.

Tie ir ārvalstnieki

Bet tas, ka brīvdienās nebija iespējams nopirkt alkoholu? Iemesls – it kā uz krūts ieņēmuši ļaudis metīsies socializēties – apskauties, bučoties, dancot un sākt sakrālās sarunas "vai tu mani cieni?" To tak varēja izdomāt tikai ārzemnieki – cilvēki, kam nav ne jausmas par mūsu, latviešu mentalitāti!

Творческий вечер, посвященный 80-летнему юбилею маэстро Раймонду Паулсу - Sputnik Latvija
"Šī valdība – nu, nemāk tā vadīt valsti": Pauls par valsti, naudas zaudējumu un medijiem

No jaunās mārketinga paradigmas zināms, ka latvieši ir intraverta nācija. Lielākā daļa iedzer paši ar sevi – daudz labāk ir dzert kompānijā ar patīkamu un izglītotu pudeles brāli. Tātad sausais likums brīvdienās ir kaitniecība, ko ienesuši ienaidnieku spiedi. Labi gan, ka to atcēla.

Daudzi noteikti atceras, kā visās nelaimēs reiz tika vainota viena konkrēta tauta. Nesen mēs stāstījām par valsts aizsardzības ministra Arta Pabrika interviju Latvijas Avīzei. Tajā, spriežot par hibrīddraudiem, viņš brīdināja, ka jaunajos apstākļos pretinieks varot radīt traucēkļus bankomātu un banku filiāļu darbā, atslēgt apkuri, ūdeni un elektrību (un pie viena – arī internetu), bet varbūt pat kaut ko iebērt ūdensvadā. Tātad, ja jums mājās nav ūdens vai gaismas, ja laiks ir slikts, tagad jūs zināt, kas pie tā vainīgs.

Nē, tie ir savējie

Ienaidnieks bieži rīkojas jezuītiski, jauc pēdas. Piemēram, aizliegumu tirgoties brīvdienās, kura dēļ cilvēki sāka drūzmēties veikalos citās nedēļas dienās, Latvija nokopēja no Ukrainas.

Врач в маске - Sputnik Latvija
Viedoklis
Koronavīruss vēl ilgi būs kopā ar mums: kas palīdzētu Latvijai pašreizējā situācijā

Ukrainas premjerministrs Deniss Šmigals atzina, ka iečukstējis ideju savam kolēģim Krišjānim Kariņam. Tā taču ir īstākā kaitniecība. Ukrainā pēc tādas idejas ieviešanas sākās gandrīz vai teritoriāla šķelšanās – vairākas pilsētas ignorēja valdības prasību. Dažas pilsētas noformēja atteikumu radoši: piemēram, Ļvovā un Ivanofrankovskā pilsētu izpildkomitejas nolēma uzskatīt sestdienu un svētdienu par darba dienām uzņēmumiem, ko valdība lika slēgt brīvdienās. Visīstākais "pirmdiena sākas sestdien"?

Vai tad aizliegums latvijietim aiziet sestdien uz pirti nav īstākā kaitniecība? Sestdiena nekad nepienāks! Pirts nebūs, visi devušies cīņā pret koronavīrusu!

Galīgos un konkrētos lēmumus, kas jau pataisa tautu traku un liek iziet ielās, nepieņem kaut kur aiz Kremļa sienām, bet gan Latvijā, tāpēc rodas baismīgs minējums – Latvijas valdība ir Krievijas hibrīdkara instruments!

Ārvalstu pieredze

Taisnības labad jāsaka, ka par iespējamā pretinieka radītajiem draudiem norūpējusies ne tikai Latvija. Daily Mail raksta: šogad Karaliskajiem Jūras spēkiem nācies 17 reizes pavadīt untumainos Krievijas kuģus, pat vienu uzpeldējušu zemūdeni – par 25% vairāk nekā pērn.

Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
"Katrs dzīvo savā Latvijā": skolnieks un Latvijas lepnums uzrunāja Levita kungu

Pēc izdevuma "ļoti autoritatīvajām" domām, tas pierāda, ka Krievija alkst sev par labu izmantot gan Covid-19 (?), gan Brexit haosu, kā arī kadru un militārās tehnikas trūkumu Karaliskajos bruņotajos spēkos. Nav ne mazāko šaubu, ka tieši tāpēc valdība novembrī ziņoja: militārie izdevumi tiek palielināti par 16 miljardiem sterliņu mārciņu.

Patiešām, 16 miljardi mārciņu nav nemaz tik slikta maksa par to, lai mazliet pieciestu "Krievijas draudus".

Ziņu lente
0