Putins aicināja operatīvi reaģēt uz raķešu izvietošanu pie Krievijas robežām

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции в режиме видеоконференции, 17 декабря 2020
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции в режиме видеоконференции, 17 декабря 2020 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mēs negrasāmies ražot un izvietot vidējā un tuvā darbībās rādiusa raķetes Krievijas Eiropas daļā, tāpat kā citos valsts reģionos, paziņoja Krievijas Federācijas prezidents.

RĪGA, 22. decembris - Sputnik. Krievija neplāno izvietot vidējā un tuvā darbībās rādiusa raķetes valsts Eiropas daļā, tāpat kā citos Krievijas reģionos, taču operatīvi reaģēs uz rietumvalstu raķešu izvietošanu pie savām robežām, paziņoja prezidents Vladimirs Putins, vēsta RIA Novosti.

"Mēs negrasāmies ražot un izvietot vidējā un tuvā darbībās rādiusa raķetes Krievijas Eiropas daļā, tāpat kā citos valsts reģionos. Taču ir jābūt gataviem reaģēt uz rietumvalstu analoģisko iekārtu izvietošanu mūsu robežas tuvumā. Nepieciešamības gadījumā jāveic līdzvērtīgi atbildes pasākumi, turklāt visīsākajos termiņos," sacīja Putins.

Кадры учений Черноморского флота России у берегов Крыма - Sputnik Latvija
"Audzē bruņojumu, izturas nekaunīgi un agresīvi": Krimā norāja NATO

Valsts vadītājs paziņoja, ka viņam nav šaubu par to, ka "mēs to izdarīsim, gan attiecībā uz attiecīgo apdraudošo sistēmu bāzēšanas vietām, gan attiecībā uz to vadības punktiem".

Turklāt prezidents atzīmēja, ka Krievijas pieeja militārajā jomā, tostarp arī kodolieroču aspektā, balstās tikai un vienīgi uz aizsardzības apsvērumiem.

"Mūsu pieejai šajā jomā ir aizsargājošs raksturs, tas skaidrots 2020. gadā pieņemtajā dokumentā "Par valsts politikas pamatiem kodolsavaldīšanas jomā"," sacīja Putins.

Izteikumi par "Krievijas draudiem" regulāri skan no Baltijas valstu un Polijas puses. ASV, aizbildinoties ar vēlmi demonstrēt uzticību partneriem Eiropā, rada Krievijas robežu tiešā tuvumā militāro infrastruktūru, kas ir piemērota ekspluatācijai bruņota konflikta apstākļos.

Pie tam Maskava jau vairākkārt uzsvērusi, ka neplāno nekādus uzbrukumus nevienā pasaules reģionā. KF ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda pārliecību, ka ar izdomāto ieganstu pie Krievijas robežām tiek savilkti bruņotie spēki un militārā tehnika.

Ziņu lente
0