Valka un Valga: kur ierobežojumi ir stingrāki

© Sputnik / Sergey MelkonovГраница Эстонии с Латвией
Граница Эстонии с Латвией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sadalītās Valgas/Valkas pilsētas iedzīvotāji palikuši vienīgie, kas var brīvi pārvietoties starp Latviju un Igauniju.

RĪGA, 21. decembris - Sputnik. Lai gan Igaunijā un Latvijā kumulatīvās Covid-19 saslimstības rādītājs turas aptuveni vienā līmenī, Latvijā ierobežojumi ir stingrāki, vēsta ERR.

Ja Latvijā alkohola pārdošana brīvdienās ir aizliegta, tad Igaunijā ir atļauta. Skaistumkopšanas saloni, teātra izrādes un koncerti Latvijā jau vairākas nedēļas ir slēgti vai atcelti. Latvijas restorāniem un kafejnīcām atļauts pārdot tikai līdzņemšanai, bet Igaunijā tādu ierobežojumu nav.

Gan no Igaunijas, gan no Latvijas puses robežas izvietotas policijas patruļas. Latvijas robežsargi pieprasa visiem, kas ieceļo Latvijā, aizpildīt speciālu elektronisku anketu.

Первый снег в Риге - Sputnik Latvija
Kāpēc maskas nav izšķirošais ierocis cīņā pret Covid-19?

Valgas un Valkas pierobežas pašvaldību iedzīvotāji, kuriem tika saglabātas tiesības brīvi šķērsot robežu, nolēma neatteikties no idejas organizēt kopīgu Ziemassvētku tirdziņu. Taču tas bija jāiekārto Igaunijas pusē - Latvijā tas ir aizliegts.

"Latvijā viss sen jau ir slēgts. Tur jau divus mēnešus darbojas tālmācības un interešu pulciņi ir slēgti. Vienīgā šāda saliņa palikusi Valga/Valka, jo te nav iespējams iekārtot robežu, kad, piemēram, vīrs strādā Valkā, bet sieva - Valgā, un, kad bērni dodas uz skolu Latvijā, bet pulciņus apmeklē Igaunijā," stāsta bērnu studijas Joy vadītāja Marina Jerjomina.

Brīvdienās Valkā norisinājās nesankcionētā protesta akcija pret Latvijas valdības ieviestajiem ierobežojumiem, tiesa – tā nebija masveida.

Galvenie notikumi izvērsās Rīgā - pēc protesta mītiņiem, kas norisinājās galvaspilsētā sestdien, 12. decembrī, tika uzsākti aptuveni 100 procesi par dažāda smaguma administratīvajiem pārkāpumiem.

Ziņu lente
0