Vislipīgākais paveids: ES valstis aptur aviosatiksmi ar Lielbritāniju

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasАэропорт "Хитроу" в Лондоне
Аэропорт Хитроу в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš karalistes valdība ziņoja par ierobežojošo pasākumu līmeņa pastiprināšanu Anglijas dienvidaustrumos un Londonā līdz pat augstākajam – ceturtajam.

RĪGA, 21. decembris – Sputnik. Apturēt gaisa satiksmi ar Lielbritāniju nolēma Nīderlandes, Beļģijas, Vācijas, Austrijas, Francijas, Itālijas, Bulgārijas un Īrijas valdība.

Šis risinājums ir saistīts ar ziņojumiem par jaunā daudz lipīgākā vīrusa paveida izplatību Anglijas dienvidrietumos. Beļģija tāpat pārtrauca dzelzceļa satiksmi ar Londonu caur Eirotuneli.

Первый снег в Риге - Sputnik Latvija
PVO aicina sagaidīt Ziemassvētkus un Jauno gadu maskās un uz ielas

Austrija nolēma ieviest aizliegumu lidojumiem no Lielbritānijas, jo šajā valstī tika konstatēta koronavīrusa mutācija, bet Čehija – obligātu 10 dienu karantīnu tiem, kas iebrauc no Apvienotās Karalistes.

Bulgārija ir apturējusi lidojumus starp valstīm uz pusotru mēnesi no 21. decembra līdz 31. janvārim. Savu robežu ar Lielbritāniju slēdz Īrija: no 21. decembra pusnakts tiek ieviests 48 stundu aizliegums ieceļošanai Īrijā no Lielbritānijas, ierobežojumi skars ne tikai aviosatiksmi, bet arī jūras transportu.

Krievijā lēmums par iespējamu gaisa satiksmes apturēšanu ar Lielbritāniju pagaidām nav pieņemts.

Agrāk Lielbritānijā tika atklāta jaunā koronavīrusa mutācija. Sestdien Lielbritānijā tika apliecināts, ka jaunais koronavīrusa paveids izplatās ar lielāku ātrumu un pieprasa vēl lielāku iedzīvotāju piesardzību. Lai gan, pēc iepriekšējiem novērtējumiem, jauns vīrusa paveids var būt par 70% lipīgāks nekā parastais, pagaidām nekas neliecina par to, ka tas ir bīstamāks mirstības vai hospitalizācijas ziņā.

Ziņu lente
0