ANO Ģenerālasambleja pieņēmusi Krievijas rezolūciju par cīņu ar nacisma glorifikāciju

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasШтаб-квартира Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке
Штаб-квартира Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rezolūciju "Cīņa ar nacisma glorifikāciju, neonacismu un citām praksēm, kas veicina mūsdienu rasisma, rasu diskriminācijas, ksenofobijas un ar to saistītās neiecietības eskalāciju" atbalstīja 130 valstis.

RĪGA, 17. decembris – Sputnik. ANO Ģenerālasambleja ar balsu vairākumu pieņēmusi Krievijas rezolūciju par cīņu ar nacisma glorifikāciju, vēsta RIA Novosti. Pret rezolūciju balsoja Ukraina un ASV, liecina informācija Krievijas pastāvīgās pārstāvniecības ANO lapā sociālajā tīklā Twitter.

Dokuments saņēmis nosaukumu "Cīņa ar nacisma glorifikāciju, neonacismu un citām praksēm, kas veicina mūsdienu rasisma, rasu diskriminācijas, ksenofobijas un ar to saistītās neiecietības eskalāciju". Rezolūciju atbalstīja 130 valstis. Pret nobalsoja divi – Ukraina un ASV, 51 valsts atturējās.

Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с генсекретарем Совета Европы М. Пейчинович-Бурич - Sputnik Latvija
Politika
Lavrovs apsprieda ar EP vadītāju krievu diskrimināciju un nacisma glorifikāciju Baltijā

Rezolūcija iesaka valstīm īstenot konkrētus pasākumus, "tostarp arī likumdošanā un izglītības jomā saskaņā ar viņu starptautiskajām saistībām cilvēktiesību jomā, lai novērstu Otrā pasaules kara rezultātu pārskatīšanu un Otrā pasaules kara laikā pastrādāto noziegumu pret cilvēci un kara noziegumu noliegšanu".

Dokumenta autori strikti nosoda ar nacisma glorifikāciju un propagandu saistītos incidentus piemēram, pronacistiska satura grafiti un zīmējumus, tostarp arī uz Otrā pasaules kara upuriem veltītajiem pieminekļiem.

Rezolūcija aicina valstis ar visiem atbilstošajiem līdzekļiem likvidēt jebkādas rasu diskriminācijas formas, tostarp arī normatīvo aktu līmenī, ja to prasa apstākļi.

Pie tam dokuments nosoda izglītojošo materiālu izmantošanu, kā arī izteikumus izglītības procesā, kas propagandē rasismu, diskrimināciju, naidu un vardarbību uz etniskās izcelsmes, nacionalitātes, reliģijas vai pārliecības pamata.

Ziņu lente
0