Krievijā nosauca par nepamatotām apsūdzības kiberuzbrukumā ASV Finanšu ministrijai

© REUTERS / James Lawler DugganПосольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США
Посольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ziņots, ka ārvalstu valdības atbalstītajai hakeru grupai izdevies piekļūt ASV Finanšu ministrijas un Nacionālās telekomunikāciju pārvaldes sistēmai

RĪGA, 14. decembris — Sputnik. Krievijas vēstniecība ASV nosaukusi par nepamatotiem amerikāņu mediju mēģinājumiem apsūdzēt Maskavu hakeruzbrukumos ASV valsts varas iestādēm, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš aģentūra Reuters, atsaucoties uz informācijas avotiem, ziņoja, ka ārvalstu valdības atbalstītajai hakeru grupai izdevies piekļūt ASV Finanšu ministrijas un Nacionālās telekomunikāciju pārvaldes sistēmai. Kāds no avotiem apgalvo, ka uzbrukums bija tik nopietns, ka sestdien, tika sasaukta ASV drošības padomes sanāksme. Kā rakstīja Washington Post, kimeruzbrukumā apsūdzēja Krievijas hakerus, nekādu pierādījumu tam ziņojumā nav sniegts.

Девушка на одной из улиц в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Krievi to panākuši": vispasaules totalitārā lielvalsts ir gatava

"Pievērsām uzmanību amerikāņu mediju kārtējiem nepamatotajiem mēģinājumiem apsūdzēt Krieviju hakeruzbrukumos ASV valsts varas iestādēm. Atbildīgi apgalvojam, ka uzbrukumi informācijas telpā ir pretrunā ar mūsu valsts ārpolitiskajiem principiem, tās nacionālajām interesēm un izpratni par to, kā tiek veidotas attiecības starp valstīm. Krievija neveic "uzbrukuma" operācijas virtuālajā telpā," teikts publikācijā Krievijas vēstniecības lapā Facebook.

Tiek piebilsts, ka Krievija virza divpusējos un daudzpusējos kiberdrošības līgumus. Tāpat vēstniecībā atgādināja par Vladimira Putina iniciatīvu par komplekso pasākumu programmu Krievijas un ASV mijiedarbības atjaunošanai starptautiskās informācijas drošības jomā.

"Atbildes no Vašingtonas mēs tā arī nesaņēmām, tāpat kā attiecībā uz citiem mūsu priekšlikumiem par konstruktīvu un līdzvērtīgu dialogu starp divām valstīm"," uzsvērts publikācijā.

Maskavā vairākkārt nosauca par nepamatotām Rietumu mēģinājumus apsūdzēt Krievijas hakerus dažādos uzbrukumos. Turklāt Krievija piedāvāja Rietumiem atsākt kiberdrošības dialogu, bet saņēma "kategorisku atteikumu".

Ziņu lente
0