Video

Ūdens līdz ceļiem: plūdi Venēcijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētā Marka katedrāles uzraugs Karlo Alberto Tesserins pastāstīja: ja ūdens celsies vēl augstāk, tiks appludinātas kapelas iekštelpās.

Pēc lietvām Venēcijā sākušies plūdi. Video ieraksts par notiekošo publicēts YouTube kanālā Global News.

Ierakstā redzams, kā cilvēki sejas aizsargmaskās pastaigājas pa svētā Marka laukumu gumijas zābakos. Dažiem garāmgājējiem ūdens sniedzas līdz ceļiem.

Stiprā vētra pēkšņi pārsteidza varasiestādes. Speciālisti nedomāja, ka ūdens celsies tik augstu un neieslēdza dambju sistēmu "Mozus", kuras uzdevums ir pasargāt pilsētu no plūdiem.

Saskaņā ar Daily Mail datiem, sistēmas "Mozus" aktivācijai nepieciešams brīdinājums 48 stundas iepriekš. Laika prognozes vēstīja, ka nokrišņi cels jūras līmeni līdz 120 centimetriem, un tas nesasniegs zemāko atzīmi – 130 centimetrus, kuras apstākļõos iedarbojas pretplūdu šķēršļi. 

Laikapstākļi pasliktinājās, kad sāka pūst vējš no Horvātijas. Pie tam divas upes Venēcijas apkaimē pārplūda un izgāja no krastiem.

Svētā Marka katedrāles uzraugs Karlo Alberto Tesserins pastāstīja, ka stāvoklis ir briesmīgs: ja ūdens celsies vēl augstāk, tiks appludinātas kapelas iekštelpās. 

Pērn Venēcija saskarās ar plūdiem trīs reizes – divkārt novembrī un vienu reizi decembrī. To rezultātā nodarītie zaudējumi tika vērtēti viena miljarda eiro apmērā.

Ziņu lente
0